Planeta Terra, març 2020. Una plaga terrible i inimaginable només digne del pitjor dels malsons i dels dolents cinematogràfics més malvats ataca al nostre món i ens demostra ho febles i vulnerables que som. Ens mostra com cal apreciar la vida i allò que tenim perquè si ens confiem, en un tancar i obrir d’ulls, tot s’acaba, tot ho perdem, ja no hi som… La maleïda plaga del COVID, del coronavirus.

Així vam començar fa més de dos anys: i el coronavirus i el volcà en erupció a la illa de La Palma i una nova i incomprensible guerra com la de Rússia amb Ucraïna, i el retorn del feixisme que ens demostra com n’és de cíclica la història i com augmenta exponencialment la problemàtica mediambiental i tantes i tantes coses que ens mostren com els humans anem camí d’extingir-nos, cada vegada més propers a la ignorància que al saber, fugint endavant i deixant el darrera tot brut i desendreçat i amb un “ja s’ho faran” que de sàpiens cada vegada ens en queda menys. “Ja s’ho faran”, qui? Si ningú queda.

Com recordo l’avi des de fa dos anys més que mai i quanta raó tenia, ell que de ben jovenet va viure una pandèmia de grip, una guerra civil, una època de gana i penúries econòmiques, desgràcies familiars, la segona guerra mundial… Com el recordo i com entenc el seu afany per tenir el seu mas, el seu hort, el seu planter, la seva granja de conills, gallines… i anar fent, endavant sense dependre dels demés, sobrevivint com ell era, un supervivent digne d’admiració.

I si Miguel Bosé i la seva “troupé” tenen raó amb el tema de la conspiració? I si realment Bosé és una meva de Dr.No- Amante Bandido i existeix una malvada Spectra al darrera de tot? Podria en Bond amb tot això? Farien prou els Martinis sacsejats no remenats per aturar-ho? O millor mirem en una altra direcció i em pregunto…

On és Bruce Willis? On estàs, Bruce? Perquè en totes les meves pel·lícules de jove sempre acabava apareixent, en samarreta i tot suat, per salvar el món i deixar-ho tot al seu lloc.

Bruce hauria trobat la manera d’acabar amb el coronavirus tot i no ser cap científic eminent, Bruce hauria pujat a peu el volcà de La Palma, amb la seva samarreta de tirants i ben suat, portant a l’esquena el millor prodigi tecnològic de torn per acabar amb l’erupció, Bruce, sense cap més ajuda, portaria un mínim de mitja dotzena de tancs contra Putin, Bruce acabaria amb la problemàtica creixent de la quota de castellà a l’escola… Vaja, no, potser no, ara m’he passat… Perdoneu hi ha coses que no les arregla ni Bruce Willis!

Mentre l’esperem potser que ens comencem a posar a fer feina tots plegats per anar endavant i a replantejar molts fets actuals que potser no són com haurien de ser a la nostra societat i que no van ben encaminats. Difícil? Sí, complicat? També, però sempre serà més fàcil i factible fer-ho així que seguir esperant que arribi el Bruce Willis de torn per a salvar-nos de tot. De moment jo ja tinc la samarreta de tirants a punt i la calor del canvi climàtic ens ajudarà amb el tema de la suor. Som-hi!

Article anteriorParells i senars: Adolf Bargués
Article següentCarta abans de la matinada
Reusenc amb ànima vila-secana i catllarenca i pare de família nombrosa. Esquerrà, nascut de peus i un apassionat del bàsquet, l'espai i la ciència ficció. Enginyer químic d'estudis, entre d'altres formacions, sempre m'ha agradat molt escriure i és una necessitat fer-ho per a mi, en gaudeixo molt. Irònic i aficionat als dobles sentits, he treballat molts anys en el sector de l´emprenedoria i ocupació en una administració pública i també he estat professor d'ESO i Batxillerat. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always.