Silencis

Tinc la sort d’acompanyar dos tallers literaris: el de La Tec-Ca i el de La Molsa que em sorprenen sovint amb textos molt millors dels que jo us puc oferir amb certa continuïtat. Avui després de parlar dels diferents significats del silenci hem llegit pensaments com el de la Maria Navarrete:

Allò que anomenem silenci només és una sensació, un percebre el que hi ha quan abaixem el volum i la freqüència dels sorolls coneguts, perquè on hi ha vida hi ha moviment i sons, molts d’ells, imperceptibles pels nostres sentits. Només en la mort crec que hi haurà silenci absolut, però mentre no mori, no ho sabré.

També poemes que ens han esborronat la pell com aquest de la Meritxell Albaladejo:

SILENCIS ENCADENATS

M’has trencat la pau del meu silenci.
Del silenci que exigeix tot apoderament interior.
D’un interior que ha entrat en conflicte.
Conflicte que em retreu les meves inaccions.
Inaccions plenes de crits ofegats.
Ofegats pel silenci de la por.
Por de no sobreviure que m’immobilitzà davant la teva agressió.
Agressió mesquina de bèstia bípeda.
Bípeda reforçat per l’errònia interpretació d’un silenci submís.
Submissió de supervivència.
Supervivència d’un cos desconnectat del seu interior.
Interior ple a vessar de retrets.
Retrets que em culpen per no haver lluitat.
Lluita silenciosa on s’enfronten la discordança d’accions i sentiments.
Sentiments de ràbia que anhelen emergir i esbudellar els silencis.
Silencis en corrua encadenats cerquen una sortida.
Sortida emmarcada per la tinta dibuixada d’aquestes paraules.
Paraules escrites amb la boca tancada.
Tancada en la restablerta pau d’un silenci dibuixat.

Article anteriorJo busco
Article següentLa importància d’una bandera
Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.