Per saber entendre la necessitat d’aclarir la diversitat de famílies que poden existir i criar els seus fills amb tot l’amor, la Montse Solé ens convida a entrar de puntetes a una classe  i sentir el batec del cor i la veu dels seus alumnes.

Avui la mestra ha demanat a la classe que portin fotografies de la seva família. Pare, mare, germans, avís…
En Julià ha trobat a faltar alguna cosa però no ha dit res.
En arribar a casa ha demanat per mirar els àlbums de fotografies i n’ha a triat dues. En una la mare i la mare amb ell al mig. A l’altra, la mare embarassada i la mare amb la mà a la panxa de la mare. Difícil, no? No. En Julià té dos mares i ningú a contemplat aquesta possibilitat. A la classe se’l coneix com el nen de les dues mares… Se sent socialment discriminat i assetjat per la seva diferència.
Demà portarà les fotografies a l’escola. Té ganes de veure que dirà la mestra quan s’adoni que ha obviat les famílies homoparentals.
L’Agnès també ha trobat a faltar alguna cosa. En arribar a casa ha demanat a la mare una fotografia de la família.
A la classe de la coneix com la nena sense pare…
Se sent discriminada i assetjada socialment.
Ja la té. En ells s’hi veu una dona gran, l’àvia,una de més jove, la mare, i ella. Fan un trio fantàstic.
Demà la portarà a l’escola a veure què diu la mestra quan comprovi que ha obviat les famílies monoparentals…
EDUCACIO DES DE P3
És que aquests mestres no varen fer P3?
Ningú els va ensenyar a conèixer, reconèixer, acceptar, respectar i fer visibles les diferències?
FORMACIÓ, FORMACIÓ’ I FORMACIÓ LLUNY DELS ESTEREOTIPS…
DES DE TOTS ELS P3 DE TOTS ELS TEMPS, EDUCACIÓ PER A LA DIFERÈNCIA.


.

Article anteriorDesprés de les eleccions, eleccions
Article següentHa estat una mica com tocar el cel
Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.