Nulla servitus turpior est quam voluntaria. (Sèneca, Epístoles 47, 17)

No hi ha esclavitud més vergonyosa que la voluntària, ni llibertat més gran que la dels ulls de la nostra pàtria. Ni amb el silenci dels nostres estendards ni amb la deserció per part dels nostres capitans; tots sols, avancem cap una nova jornada, tots junts cap a una nova professió de fe, de pàtria i de solemnitat.

Aquest diumenge s´organitza arreu del país una nova onada de consultes populars sobre la independència de la nació catalana.
En primer lloc vull agrair i felicitar la feina de tots els voluntaris, de tota la gent que de forma anònima i generosa ha donat el seu temps i sovint ha posat diners de la seva butxaca per fer possible aquesta consulta, són autèntics herois i per ells tots els honors.

He participat, massa poc, per fer possible la consulta a Martorell i he de dir que ha estat enormement enriquidor i esperançador veure treballar gent de diversa procedència, social i política, tot deixant al marge les divergències i caminar junts cap a l´objectiu comú.
Quin exemple han donat als nostres mísers polítics, quina lliçó de perseverança, humilitat i unitat als nostres partits cecs i tecnicistes.

Sobre l´èxit i la idoneïtat del moment penso que amb la nul.la presència que hem tingut als mitjans oficials i amb el tracte despectiu ofert per molts d´altres, una participació del 30% seria un èxit rotund; els qui diuen que el que toca ara és parlar de la crisi i que la independència no està al carrer s´ho poden fer mirar. Els veureu promoure consultes i plataformes arreu del país però no voldran
que el poble parli sobre la seva llibertat.
Segur que s´han pogut fer millor les coses, amb més diners, amb més temps , amb més armes i més soldats, però un cop aquí cal recordar que mai és mal moment per reafirmar-nos, i que sí, podem decidir i ho farem.
No som una minoria i guanyarem. Podrem arribar al milió de vots, amb la suma de totes les consultes arreu de les viles i ciutats de Catalunya, i quin partit compta amb aquest suport?
Això, ens portaria una majoria al parlament. Poca cosa,ja ho veieu…

Mai com ara hem estat tan a prop del llarg camí cap a la independència. Seria de mesells pensar que els resultats d´aquestes consultes ens hi portaran, però no donem armament als qui ens volen dividits i derrotats, cada vot nostre, cada persona que participi a les consultes serà un reforç per les nostres defenses i un atac a la seva mediocritat i a la seva inexistent consciència democràtica.

No ho dubteu, pugeu al vagó, el tren està en marxa! Voteu!
Que ressoni cada vot com una cant d´esperança, un nou himne, per mantenir el fil invisible que uneix la nostra pàtria al sentit profund de la llibertat.