En algun lloc al Sud d’aquestes terres, 5 de gener de 2010.

Benvolgudes Majestats,

Permeteu-me primer que tot que us doni un vot de confiança i tot el meu suport en nom meu i de tots els de casa meva i molts ànims sobretot en aquests temps difícils i de descrèdit on tenim una societat que no acaba de ser la que hauria de ser, on falta civisme, urbanitat, bones maneres i ser bona persona, en definitiva. Així que tota la nostra força per endavant per si cal!

Nosaltres tot i la competència que us ha sorgit els darrers anys en forma d’arbres de Nadal, de Pares Noel i fins i tot d’estranys amics invisibles, nosaltres seguim creient en vosaltres, Majestats i aquesta nit seguireu trobant les sabates al balcó, aigua pels camells i alguna coseta de menjar per a vosaltres que la nit es presenta molt dura amb tanta feina…

Sabem que són temps difícils on fins i tot la tecnologia 2.0 juga contra vosaltres mitjançant wikifiltracions interessades relacionant-vos amb els OVNIS o amb l’estranya desaparició dels peatges de pagament a les autopistes a l’alçada de València entre d’altres fets que escapen del nostre enteniment. Però no defalliu, sisplau i endavant que molta gent creu en vosaltres, amb la vostra màgia i sobretot amb els desitjos i les il·lusions que desperteu…

Com l’Herrera que us ha demanat un motoret per la seva bicicleta ara que ja no li cal pedalar tant i que han desaparegut els cotxes oficials, com el ZP que us ha demanat emmarcat el seu arbre genealògic amb el seu avantpassat Pinotxo o com en l’Aznar que vol el vídeo, èxit aquests Nadals, de les seves converses en català a la intimitat que ja difonen les wikifiltracions 2.0.

Som conscients del vostre gran domini dels mitjans de transport per poder arribar a tots els llocs i en el mínim temps possible: camells, cotxes, carruatges, tren, vaixell ( i no iot que ja sabem que aquests són uns altres de Reis), helicòpter i fins i tot avió pels aeroports que cal amortitzar. Sabem de la gran ajuda que teniu per part d’aquesta gran ONG de patges reials que per tot arreu n’hi ha, que mai falten i que són bàsics en el correcte desenvolupament d’aquesta nit màgica. Nit plena de complexitats temporals, tècniques i de tot tipus que sabeu resoldre de forma perfecta i ben màgica.

En un món amb uns 7000 milions de persones, on es calcula que entre un 30 i un 35% de la seva població és de fe cristiana implica que teniu uns 2300 milions de potencials clients ansiosos de rebre els seus regals…. i si calculem una mitjana d’habitants per llar de 4 persones i sent generosos unes 12 hores per repartir significa que teniu unes 575 milions de llars per repartir per tot el món en aquest espai de temps, és a dir, unes 48 milions de llars per hora o uns 4 milions de llars cada cinc minuts!!!

Tot i això encara heu de donar de beure als camells, pujar i baixar escales, enfilar-vos als balcons, no ensopegar amb els ninots i les llums que d’ells pengen… quin estrès i tot en una nit! Sort dels vostres ajudants i del domini de l’espai-temps i el teletransport que teniu, estimats Reis.

Però veure el somriure de la canalla, la il·lusió que desperta en ells els moments previs, els nervis de tot el dia esperant la cavalcada i els mals dormirs de la nit següent… tot això no té preu i esperem tots per sempre poder conservar aquesta il·lusió vista amb ulls de nen que mai, mai hauria de desaparèixer!

Josep Plana i Monné

Admirador del Tió i dels Reis Mags que va ser nen i espera no deixar de ser-ho mai