Som a les portes d’acabar un any i d’iniciar-ne un altre. I amb tot, arriba aquell moment de fer balanç de la feina feta i de la motxilla que ens enduem per l’any següent.
Aquest 2021 que deixem enrere ha estat un any de transformació i expansió a El Matí. Transformació davant del nou repte que vaig emprendre, l’1 de març, com a nou director del diari, rellevant la bona tasca de la periodista Teresa Ciges, companya i amiga, qui m’ha deixat un relleu digne d’una professional de gran talla, com així és.
En aquest gairebé any al capdavant, m’he volcat des del primer dia a introduir nous col·laboradors/es, noves veus, per explicar noves històries del nostre dia a dia, de l’actualitat i món que ens envolta, de l’anàlisi rigorós però també de la pausa reflexiva. Un espai, El Matí, on poder traslladar aquelles qüestions que ens preocupen com a societat d’una manera pausada i tranquil·la, sense presses ni grans titulars.
A tots vosaltres, que sou el motor d’aquesta capçalera històrica: milers de gràcies per mantenir viu l’esperit crític que caracteritza El Matí Digital, un diari que el maig de l’any vinent farà 93 anys de la seva fundació i que sentim el pes de la seva història.
El 2022 serà l’any de seguir creixent com a digital, de seguir professionalitzant-nos i millorar la nostra presència arreu. I sobretot, de seguir sent referents en opinió en llengua catalana, d’afrontar reptes tan rigorosament d’actualitat com les fake-news, els populismes o el sensacionalisme. En definitiva, parafrasejant Carles Porta, procurarem posar llum a la foscor.
A tots vosaltres, amics i amigues: gràcies per l’esforç i per l’immensa generositat. Per fer d’El Matí un espai més gran i una eina a l’abast dels nostres lectors, que al final és la nostra raó de ser, per oferir opinió diversa i crítica del món que ens envolta. I als lectors: no deixeu mai de ser exigents i assenyaleu allà on podem millorar, que per això hi som.
Bon final d’any 2021 i millor inici de l’any que ens ha d’alliberar de la pandèmia