Volem governs municipals que representin la diversitat, el progressisme i la cohesió social dels nostres pobles i ciutats.

Estem davant de les portes d’una nova cita electoral. El proper 28 de maig, tots els ciutadans, en la seva diversitat i pluralitat estan cridats a les urnes per triar qui seran els següents alcaldes i alcaldesses, i governs municipals responsables de la gestió i polítiques municipals els propers 4 anys.

Sempre he dit, i em reafirmo, que les eleccions municipals són les més properes a la ciutadania, per dos motius bàsicament; el primer perquè volem que el nostre poble o ciutat on vivim tingui els serveis necessaris i dignes per poder desenvolupar la nostra vida diària en plenitud; i el segon motiu, perquè votem un dels nostres conciutadans perquè s’encarregui de gestionar bé els recursos per garantir els serveis públics dignes, i aplicar aquelles polítiques per millorar-los o accions noves.

Des de Súmate, entitat que represento, ho tenim molt clar, com ha de ser la gestió i les polítiques dels nostres pobles i ciutats. No poden ser polítiques elitistes i sectàries a l’abast de ben pocs; ni han de ser polítiques municipals discriminatòries per a segons quins àmbits.

Sinó que han de ser polítiques municipals basades en la cohesió social, en la diversitat, en garantir i millorar els serveis bàsics per a la ciutadania,  com són els centres d’atenció primària, com són els centres educatius públics. Interconnectar la formació i l’educació amb l’entorn econòmic i social del municipi.

Es tracta de posar a disposició de la ciutadania la Casa del poble, l’ajuntament a la seva mercè, per ajudar a millorar la qualitat de vida de cadascun dels seus conciutadans. I no el contrari, perquè de vegades passa que els ajuntaments es converteixen en lobbies de control del poder, de manera partidista. Els nostres alcaldes i alcaldesses, no poden governar com alguns diuen, “per als seus”, deuen governar per a tots i cadascun dels seus ciutadans. I tot això només és possible, mitjançant polítiques progressistes, d’esquerres i on el centre de la gestió municipal és i són exclusivament les persones.

Des de Súmate volem pobles cohesionats, on no hi hagi diferència entre els centres i els barris. On els serveis essencials siguin totalment públics,  i on la transformació social vagi lligada amb la transformació sostenible i econòmica.

Pobles on les festes majors i les activitats culturals reflecteixin la diversitat d’orígens, reflecteixin la identitat d’un poble des de la suma cultural, i mai des de la imposició. Tan important és poder ballar sardanes, o gitanes com ballar sevillanes… Tot és cultura, i tot és la suma de la cultura catalana. No fer-ho, no és només discriminar, sinó no representar la majoria de la ciutadania del teu poble o ciutat. Si us plau, fugim d’aquells tòpics sectaris que consideren encara la diversitat d’orígens com els nouvinguts.

Per això, aquest 28 de maig, tenim una cita important, hem d’anar a triar els nostres alcaldes i alcaldesses, jo ho tinc clar, vull votar qui millor representi la diversitat del meu poble des del respecte i la igualtat; qui millor representi treballar per la cohesió social… Qui millor representi la defensa de les nostres escoles públiques; qui es preocupi per la nostra gent gran, ajudant-los al seu dia a dia; qui representa un ajuntament modern, avançat, transparent en les decisions; qui representi el diàleg i el pacte, el consens. En definitiva, qui representi un ajuntament progressista, on les polítiques socials siguin el seu pilar bàsic.

Per això, aquest 28 de maig, no et pots quedar a casa, hem d’omplir les nostres urnes de vots socials i progressistes, valors republicans. Jo vull, que el meu alcalde o alcaldessa, sigui gent com tu i jo, no vull messies ni herois, ni àngels vinguts del cel; volem alcaldes que es preocupin per la gent, gent per a la gent.

Un gran amic meu, independentista de sempre, deia, que de les banderes no se’n viu, per això, la independència per a la gent de Súmate, és necessària, però com un instrument per poder gestionar millor els nostres recursos, per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans.

Aquest 28 de maig, voteu en consciència, voteu qui més representi la diversitat i el mestissatge de Catalunya, aquell que representi la cohesió social, l’avenç progressista i la igualtat. I aquell que sí, lluitarà per aconseguir que el teu poble sigui així.

Article anteriorFins a quin punt el gènere és una construcció social
Article següentBall de bastons
J. Manuel Bueno (Sant Celoni, 1976) és jurista, llicenciat en Dret i Geografia per la UAB, especialista en dret administratiu i seguretat pública. Postgraduat en lideratge polític i polítiques socials, i medi ambient. Curs de doctorat  en seguretat pública. Ha estat professor de dret de la UAB. President de Súmate. Ha estat regidor durant anys a Sant Celoni pel PSC. Treballa al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. D'Esquerra Republicana i membre d'Avancem. Pluralisme i diversitat és suma de la dignitat.