Tots comencem a entreveure que hi ha noms i cognoms rere l’Estat que juguen amb tots nosaltres. Son personatges que després de fer el pas per la política d’alt nivell, son contractats per empreses del sector bancari o del sector energètic, que es controlen a cop de BOE i que generen beneficis de més de 100.000 M d’€ l’any. Son la majoria de les empreses de l’IBEX. Amb només una part dels beneficis que generen aquestes empreses controlades per uns pocs, es podria eliminar el dèficit públic de l’Estat  (60.000 M d’€) Espanyol i acabar amb la situació desesperada d’una economia que no creixerà mai … si no canvien les regles de joc.
 
L’abisme i l’amoralitat està agafant proporcions descomunals i només s’aturarà quan posem fí a aquesta bogeria. Catalunya no s’enfronta a un estat Espanyol ideològicament oposat. S’enfronta a una classe estatal dirigent que té uns privilegis brutals i que no hi vol renunciar. Volen seguir expoliant, perquè són uns animals i la seva cobdícia no té límit. Europa queda encara lluny i ara per ara no pot aturar l’estat d’esclavatge a què ens tenen sotmesos.

L’exemple energètic és el més al·lucinant. Tot i que dèficit de tarifa i preu de la llum semblen difícils d’explicar, un senzill exercici de transparència us pot fer al·lucinar. Les elèctriques de UNESA (les cinc grans: Endesa, etc…) guanyen més de 30.000 M d’€ l’any, l’equivalent a tot el dèficit de tarifa acumulat en aquests darrers 10 anys. I un darrer: si us poseu una, dic una, placa solar a casa: heu de pagar un peatge altíssim per generar-vos la vostra pròpia electricitat , si seguiu connectats a la xarxa (cosa que no podeu deixar de fer). Peatges per terra, mar i aire. No cal que ens enviïn l’exèrcit! Ens tenen agafats pel BOE.
 
La lluita és contra ells. Catalunya lluita per la seva supervivència, no tan sols com a nació, sinó individualment cadascú de nosaltres. De fet, la resta d’Espanya també, però encara no ho han entès i els voten. Perquè PP i PSOE son la branca política de l’oligopoli, i en Duran el seu noi dels “recadus”. A veure si li donen algun negociat i ens deixa tranquils…