Mai heu tingut la sensació d’haver estat perdent el temps?…

Us sona la frase: el que m’hagués estalviat, si ho hagués dit abans…

I no n’aprenem, ens tornem a tancar i a patir en silenci allò que ens fa mal i no recordem que en el fons tots som molt semblants i que el que ens fa callar és la por irracional.

No ho veieu?… La solució és compartir i descobrir que tenim dret a sentir.

Sentir les emocions per poder racionalitzar-les i entendre’ns més bé a nosaltres mateixos, individualment i com a societat.

LLIBERTAT – Va ser esgotador, no hi cabíem, feia molta calor i van ser moltes hores dempeus. Però va ser molt emotiu i encoratjador.

VIURE – Quan va acabar les portes del recinte estaven tancades i van trigar molt en sortir però fora ens esperaven els gegants i la música i vàrem poder respirar i córrer pels carrers amb joia…Ens diuen la Maria Navarrete i el seu marit en Josep Manuel

I, la Joana Nevado, amb el seu poema ens interpel·la a viure en plenitud, per poder sentir el que realment som, amos de la nostra llibertat.

 

Dret a tenir drets

Desperta’t! no estàs somiant,

allò que et sembla impossible,

el temps t’ho pot retornar.

 

No goses parlar-ne,

no ho goses exposar.

Si ho amagues per dins,

segur que et farà mal.

 

Aixeca’t! encara tens força per enraonar!.

Treu-te les pors, les angoixes.

Lluita per la teva llibertat!

 

Disposes d’una eina que t’escolta,

un refugi, un guardià.

Crida’l! demana’l!

No el deixis marxar.

 

Ell et marcarà un camí

on poder-te aixoplugar.

És el dret a tenir drets,

que sempre, sempre

et  defensarà!

 

Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.
Article anteriorGat a la teulada
Article següentEl coronavirus i les incompetències espanyoles (2)