Permeteu-nos per una vegada, i sense que serveixi de precedent, fer un editorial partidista, a favor del  Joan Capdevila. Un dels fundadors d’El Matí i primer director d’aquest diari, ha estat cridat a formar part de la candidatura d’ERC a Corts espanyoles. El Consell Nacional d’ERC l’ha situat en cinquè lloc per Barcelona i pot sortir-ne escollit.
 
No us amaguem la il·lusió col·lectiva que ens faria a tot l’equip d’El Matí que en Joan Capdevila obtingués l’Acta de Diputat per a representar al poble català a Corts, en aquest període tant transcendental de la nostra història en què veiem més a prop que mai la possibilitat d’assolir la independència.
          
El pas a la política activa de qualsevol ciutadà respon a dos fets. Hi ha per una banda la trajectòria personal i la disponibilitat de servei, i per altre la crida d’una organització política al servei del país. És un honor per en Joan que l’Oriol Junqueras hagi pensat que ell pot formar equip amb gent tant decidida i lluitadora com en Rufián, en Tardà, la Capilla o la Surra, tots ells de militància social i independentista més que provada. I és un honor per tots ells que puguin tenir en Capdevila en les seves files.
            
Perquè tot això va d’honor, ens agradi o no la paraula. Si admetem, que l’honor és la qualitat que ens porta a no fer res que ens pugui desmerèixer en l’estima dels altres i en la pròpia, en Joan Capdevila farà honor al encàrrec rebut. La seva trajectòria al servei del país com a patriota a la FNEC, al GEN, a UDC, i a tota quanta organització hagi gaudit de la seva entusiasta participació, el fan valedor del títol d’activista patriota, sens cap mena de dubte. La seva vocació de veterinari al front d’una clínica i diverses consultes amb seu a Martorell l’avalen com a professional i empresari. Si finalment surt escollit i pot dedicar uns anys a defensar Catalunya a Madrid, no ho farà des de l’Hotel Palace, sinó des de la trinxera.
 
Un editorial no pot demanar el vot, ni ho farà. Des d’aquesta tribuna només volem desitjar molta sort a tots els qui ens han de representar davant d’un Estat que, per tots els mitjans, intenta anihilar el mandat democràtic del poble de Catalunya. Un editorial, insistim, no pot demanar el vot, però en aquest cas pot fer posible que en Joan Capdevila, el Capi, esdevingui un magnífic, grandiós, diputat a Corts en defensa de Catalunya.