Avui fa un any de les eleccions municipals amb més participació de la història de la democràcia a Prats de Lluçanès. Va ser una jornada electoral intensa i amb un desenllaç clar. El PP no aconseguia representació (era la primera vegada que es presentava i s’havia especulat molt sobre les seves possibilitats), CiU treia el pitjor resultat des de 1979 (les havia guanyat totes excepte el 2003) i per la seva banda ERC aconseguia guanyar les eleccions i, per poc, no aconseguia 7 regidors a l’Ajuntament. Històric.

La voluntat des del primer moment ha estat, com no podia ser d’altra manera, la d’assumir la responsabilitat des de la nova perspectiva, però sobretot, amb una nova forma de fer. A partir de llavors no només seríem responsables els que guanyaven unes eleccions, sinó que fent ferma la sentència PRATS SOM TOTS, voldríem estendre la participació i fer-nos corresponsables tots els pradencs del quefer municipal. Ens vam atrevir a dir que érem el canvi. I ara m’atreveixo a dir que amb tan sols un any hem fet grans passos en això, en un any hem canviat dinàmiques (digui’s taules de participació, reunions de veïns, consells municipals, o als plens municipals, o les ofertes de treball fetes al grup de l’oposició) per fer-nos partícips i corresponsables tots d’allò que afecta a la comunitat.

En la vessant personal, aquell dia començava una nova etapa a les nostres vides. A partir d’aquell dia moltes coses ja no han estat iguals bàsicament per la responsabilitat assumida, encara que compartida. Jo ho defineixo com a un Dragon Khan d’emocions. El què vius de prop és tant fantàstic com dur a vegades.

Aquest Dragon Khan d’emocions que, gràcies a la tasca de les companyes de l’equip polític, però també del tècnic, aconseguim estabilitzar en acció ferma i constant pel poble. De veritat que ens hi deixem la pell.

Entusiasmat del record d’aquella jornada, de tot el que hem viscut durant aquest any (l’any que vam entomar les regnes el farà el dia 13 de juny) i esperançat per seguir donant-ho tot per aconseguir els reptes locals, comarcals i nacionals, amb el mandat d’aquelles urnes, amb més ganes que mai i amb la mateixa energia de sempre us dic, de forma alta i clara: VISCA EL POBLE!