L’altre dia estava a una festa d’aniversari i vam començar a parlar de sexe i relacions obertes amb uns nois que ja coneixia, però que mai havíem tingut l’ocasió de compartir pensaments tan íntims. 

Jo, fins a dia d’avui, segueixo pensant que una persona pot estar molt enamorada d’algú i tenir “aventures” sexuals ocasionals amb altres persones, sense que canviï el que sent per l’altra. I així ho vaig exposar davant dels dos nois que actualment es troben en relacions tancades. Quan van escoltar les meves paraules, la resposta d’un d’ells va ser: “Elisabet,  em sobta molt perquè ets massa atractiva com per a parlar d’aquests temes de forma tan oberta”. 

I aquí és on em sorgeix el gran dubte que vull compartir avui… Què vol dir que una persona és massa atractiva per parlar de certs temes? Hauria de ser horrible físicament, segons el seu cànon, per a poder compartir obertament la meva opinió sobre les relacions obertes i el sexe?

M’esperava qualsevol resposta del tipus de què van venir després: “jo és que si la meva parella se n’anés amb algú altre al llit, tinc clar que ho deixaria” o “no podria tornar a fer res amb la meva parella si sé que se n’ha anat amb un altre…” Però no m’hauria esperat mai la primera resposta que em van donar. 

Em vaig quedar amb tal estat de xoc que ja fa setmanes de la festa, i encara li dóno voltes al tema. 

Quan ho he comentat als meus amics, he observat, principalment, dues opinions: els qui creuen que es tracta d’un punt de vista completament patriarcal, antiquat i que no s’hauria de tolerar, i els qui diuen que no ho comparteixen, però que en part ho entenen. Aquests últims m’ho justifiquen dient que “no és normal trobar-te amb una noia que parli obertament d’aquests temes” i que inclús “pot fer la sensació de ser una noia fàcilment accessible”. 

Doncs em sap greu dir-vos que no és així. El sexe forma una part molt important de la nostra vida, i hauria de poder ser un tema que es tractés amb tanta normalitat com d’altres. Tant si ets o et sents home o dona, hauries de poder parlar del tema sense que se’t jutgés per a fer-ho. Hauríem de poder donar la nostra opinió, debatre i compartir experiències sense que això volgués dir que volem sexe amb l’altra persona, o que som fàcilment accessibles. 

Si us plau, deixem de dir barbaritats i de fomentar el masclisme a la societat. Debatem, parlem obertament de temes que ens interessen i compartim experiències per a créixer junts, i no ens deixem portar per aquests pensaments que només fan mal i ens limiten.