Ningú que hagi estat a las Vegas pot voler que semblant monument a la misèria humana formi part del nostre entorn. Las Vegas és sòrdid, inhumà, d’un cartró pedra obsolet i denigran. Reuneix el pitjor de la grandíssima civilització nordamericana. Ningú que s’estimi el país pot voler que un malentès sentit de la generació de riquesa permeti l’arribada de “turisme de joc” a la nostra ciutat.

Per decència, els nostres dirigents – tenallats per la gravíssima situació econòmica però amb prou seny encara – han de deixar  de fer el ridícul col·lectiva i públicament i  aturar aquesta bogeria.  Si us plau, deixin de decidir per nosaltres i sotmetin Eurovegas a referèndum, si tan segurs estan de convèncer als ciutadans! No enganyin amb promeses de feina per els nostres conciutadans perquè el nostre futur no pot basar-se en fer de recepcionista, de croupier, de barman, d’actor barat, de prostituta, o de xofer de limousina. Una barrera de ciment no pot ofegar el Llobregat.

Si es vol fer una nova Las Vegas, que es faci com als Estats Units, enterrada al desert, ben lluny de tota civilització, però no davant del mar i en terra de pagesos catalans. La terra és nostra, de tots. Que decideixin per nosaltres en un assumpte tan trascendental. Aquest cop no. Volem un referèndum per EuroVegas i que guanyi el seny de tots i no la cobdícia d’uns pocs.