Res avui no ens ha distreure de l’objectiu de disposar d’un futur Parlament amb una clara majoria independentista. Aquest, i no cap altre, és i ha de ser el repte a assolir el proper 27 de setembre. I aquest és un repte tan gegantí que requereix que hi concentrem tota la nostra energia.

Tenim uns Acords que cal implementar amb rigor i eficàcia, de bona fe. I és sobre la base d’aquests Acords que podrem guanyar-nos la confiança d’una majoria social que ha de tenir una representació política al futur Parlament de Catalunya, eleccions que són la conseqüència directa de l’impediment de l’Estat a celebrar un referèndum, tal i com sí va succeir en una democràcia més madura com la britànica. Però també és el compromís amb aquests Acords, el darrer dels quals el Full de Ruta, que permetrà generar una sòlida confiança i una unitat d’acció sense fissures.

Tenim fins el 27S un camí determinant a fer, en el que caldrà combinar la mobilització cívica amb la política, en el que caldrà esforçar-nos al màxim per eixamplar a dreta i esquerra el suport polític i social a la independència. El primer pas, aquest proper 24 d’abril, al Palau Sant Jordi, una cita que ens ha de recordar que tenim unes eleccions municipals a tocar i que és vital de totes totes que hi hagi una majoria política als Consistoris del país a favor de posar data a la democràcia el 27S, per obtenir el mandat democràtic que necessitem imperiosament.

Aquesta serà la millor manera d’afrontar l’embat del 27S, que també tindrà un pròleg amb un impuls determinant: la mobilització de l’11 de Setembre que impulsi la societat civil, amb l’ANC, Òmnium Cultural, l’AMI i Súmate al capdavant. Res no ens ha de distreure de concentrar totes les nostres energies en el període comprès entre el 24 i el 27S, ni un sol debat estèril més, ni un sol minut a perdre en cap discussió superada. Necessitem posar tot el nostre temps i energia a implementar els Acords subscrits, a trepitjar el carrer i convèncer als nostres veïns que encara dubten que si ens en volem sortir com a societat i com a país necessitem la independència.

Seria recomanable, en aquest sentit, que aquesta unitat d’acció fins el 27S es traduís en una obertura de campanya conjunta de totes les forces polítiques compromeses amb el Full de Ruta i, per què no, que valoréssim la possibilitat de fer un tancament de campanya conjunt i/o un acte central de campanya.

Si el Parlament escollit compta amb una majoria independentista haurem superat el repte i desbrossat el camí cap a la independència, amb la constitució d’un Govern d’unitat obert a tots aquells que comparteixin el Full de Ruta per iniciar el procés constituent. I si tot és així, si aconseguim superar amb nota tots aquests reptes, tot és possible a l’hora d’afrontar el futur i aprofundir en aquesta unitat d’acció, imprescindible per proclamar la independència i arribar fins el referèndum que ens ha de permetre aprovar la Constitució de la naixent República Catalana.

I endavant, que tot està per fer i tot és possible!