L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de la CUP, ve ser detinguda divendres passat pels Mossos per ordre del jutjat de Berga, que la investiga per tenir l’estelada al balcó de l’Ajuntament.
Detenir càrrecs electes que no obeeixen a tribunals polititzats, això comença a tenir semblança amb l’estratègia que segueix Erdogan.

És vergonyós que poques hores de formalitzar el nou govern espanyol, el nou portaveu, el Sr. Méndez de Vigo, digui que és normal que hi hagi la detenció d’un càrrec electe que no obeeix la llei, sobretot mentre recalca que a Espanya tots som iguals davant la justícia. De debò? El seu partit no és el més indicat per donar lliçons de justícia ni democràcia.

“Una estelada et porta als jutjats, i un sobre amb diners a un Ministeri” com deia amb la contundència habitual Gabriel Rufián. No tots són iguals davant la llei Sr. Méndez, sobretot quan la jornada laboral dels jutges es centra les primeres hores en arxivar els casos de corrupció que han sigut indultats pel govern.

Espanya no és cap model de democràcia per cap país del món, i cada vegada retrocedim més. Diumenge 30 d’octubre van retrocedir una hora les agulles dels nostres rellotges, però la democràcia d’aquest país va retrocedint cada dia més cap a l’època del franquisme, i amb el seu model mantenim el ritme horari de les nostres vides.

Encara més escandalós són les declaracions del líder del PP català, Xavier Garcia Albiol. No només va dir que s’alegrava del succeït, sinó que tornava a fer servir el seu famós espot badaloní per comentar entre rialles que la detenció de Venturós era un moment d’higiene democràtica. Higiene Sr. Albiol? El seu partit tampoc és el més indicat per parlar de neteja.

El més higiènic democràticament seria la separació de poders al país; cosa que es demostra cada dia que a Espanya no hi és – “esto te lo afina la Fiscalía”.
I per si no fos prou, tot passa l’endemà de que el Tribunal Constitucional, els membres dels quals són posats a dit pel Gobierno, accepti ser una cambra on es pugui inhabilitar polítics. Ja sabem tots a quins no s’inhabilitarà mai.

Les coses clares i la xocolata espessa. La no-separació de poders a l’Estat no és un atac als independentistes, és un atac a tota la població i a la democràcia. És temps de ser valents i és temps de ser conscients que aniran a per totes i no ens hem d’arronsar a la recta final. Units per la llibertat del nostre país; ni un pas enrere.