El turisme rus té cada cop més presència al nostre territori. El seu creixement en els darrers anys, acompanyat del seu poder adquisitiu, l’ha convertit en una peça clau per a la nostra economia, especialment en moments tan difícils com els actuals. És per això que costa d’entendre que el govern de Tarragona no centri, de manera decidida, els seus esforços en atreure el seu potencial turístic.

És una evidència que els turistes russos han crescut en nombre a la ciutat, sí, i també ho és que s’hi deixen diners, però amb això no n’hem de tenir prou. Hem d’aconseguir ser més competitius i això només serà possible amb campanyes creatives i efectives, ben consensuades amb els agents econòmics de Tarragona, i no pas copiant indiscriminadament idees i estratègies de municipis veïns.

No pot ser que la campanya publicitària dels russos comporti un altre cost per als nostres botiguers, i menys encara quan a ciutats tan properes com Reus això no passa. No pot ser que als hotels i establiments de la Costa Daurada, on pernocten la majoria dels russos i de la resta de turistes que ens visiten, no hi hagi gairebé informació de Tarragona. I no pot ser que les nostres campanyes no generin sinèrgies entre comerç i restauració, tot distribuint per exemple vals de descompte per a turistes que realitzin compres sense cap cost pel comerciant. I, així, un llarguíssim etcètera.

 

Arriba l’estiu i ens agafa un cop més fora de joc. Parlo dels russos perquè ara n’arriben molts, però quan es dissenyen campanyes és vital que acullin el major número de clients, turistes nacionals inclosos. Li ha passat a algú pel cap reduir a preu simbòlic  l’aparcament? I lliurar directament les compres als hotels? I fer una nit de compres a Tarragona? I obrir els migdies?… Segurament que sí, però se li haurà acudit a un comerciant i no pas a un dels nostres polítics. I el que és pitjor encara: ningú se l’haurà escoltat.

La campanya d’ara fa un any, l’Enjoy Tarragona, no tenia res de novedós i es va traduir en resultats més que discrets. No ens podem permetre el luxe de tornar a suspendre l’assignatura del turisme, vingui de Rússia, Alemanya o Navarra. Els nostres comerciants i restauradors ens ho demanen, i amb tota la raó del món.

Òscar Busquets

Regidor de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Tarragona

@oscarbusquets