Hola Muriel,

Has aconseguit reunir-nos moltes vegades bategant al so de la nostra llengua, cultura, les nostres tradicions i els nostres anhels. Avui no et negarem que venim a contracor i, a la vegada, decidits. I venim a portar-te tres regals, tres símbols que, creiem, et representen.

Una rosa blanca, Muriel. Una rosa transparent, serena, inquieta (per jove) una flor de tendresa, d’entesa i d’alegria, propera, familiar, tímida, prudent i agraïda… De rialla dolça.

I una rosa vermella, Muriel, una rosa de passió (diuen que la passió és un sentiment arrelat al cor, on hi portes Catalunya). Una rosa tenaç, amb conviccions, valenta, noble i compromesa. Una rosa d’amor a una terra. Una rosa que expressa la nostra més senzilla tradició i homenatge a la cultura catalana i l’amor al país que representes.

I un llibre Muriel, un llibre on t’escriurem tots els mots que encara dius arreu. Un llibre on t’escriurem que serem lliures i respectuosos, rebels amb els que ens volen lligar de mans i peus, sincers.

Tu, has abocat tot allò que tens a l’abast; La rosa blanca, la vermella i les paraules, per fer real el nostre somni. Perquè som com som i ens fem del que hem après; I hem après que la il·lusió, la perseverança, el diàleg, la fortalesa, la honestedat i sobretot la senzillesa ens fan ser màgics.

Gràcies Muriel