Que Zapatero ha estat gestionant l’economia espanyola des d’una visió ideològica i partidista ho sap tothom. Que l’economia de casa seva la porta diferent, potser ja no. ZP pot anar a Xipre, o a Lanzarote, tantes vegades com vulgui, amb tota la parentela i un esquadró de cuiners; pot fer-ho durant el temps que vulgui, utilitzant els iots, els jets privats, avions de l’exèrcit, etc.

Té a disposició els parcs nacionals públics, que tanquen els accessos per al seu ús exclusiu. També pot comprar -sense esperar rebaixes- tots els trajos que vulgui, o cinturons, o sabates. ZP –a diferència de vostè o jo- paga amb els diners públics. ZP pot portar les filles a NY pagant l’estat i fer-se fotos. La seva despesa “personal” no té límit conegut. Està previst en els pressupostos que aproven els socialistes, els comunistes i esquerra republicana: el tripartit. S’ho pot gastar tot. Llevat del seu sou oficial, no pot estalviar –capitalitzar- res de res. Cal dir que només faltaria! En aquest sentit, és igual que la majoria dels mortals que vivim a l’estat espanyol.

Però, cap a on miren els inspectors d’hisenda quan veuen el que gasta Zp i no ho declara com sou en espècie? Ah! És que la inspecció no és independent, i per tant s’haurien d’invalidar tots els procediments? S’Imaginin que algú es presentés a Hisenda a demanar que s’incoï una inspecció fiscal al sr. ZP per no declarar el sou en espècie… Quin càrrec públic signaria la notificació?