Avui llegeixo al diari que Moddy´s ens ha dit que “podemos”. Que son disposats a mantenir el rating AAA a Espanya. Per aquells que no esteu tant avesats en qüestions financeres, Moddy´s és una agència de rating internacional. És el director d´ escola que ens diu si hem fet les coses com cal en l´àmbit econòmic. Dit d´ altre manera, Moddy´s ens diu si ens es permès passejar-nos pel mòn juntamet amb el grup dels primers de la classe, o si haurem de fer-ho amb el “pelotón de los torpes”, com deien en la època de la meva castellanitzada escola fa trenta anys.

La noticia es excel·lent. Dona aire al país en la seva credibilitat internacional, que bonafalta ens fa. Però en l´ àmbit de la política local, em sap greu que la noticia hagi arribat just aquests dies que Zapatero ha de comparèixer al Congrés per parlar de pressupostos i altres temes que afecten a la nostre economia. Els mitjans de comunicació ja fan esment del rèdit polític que Zapatero treurà a aquesta notícia. I ja hi tornem a ser!. Els nostres governants, ben acompanyats pels principals mitjans de comunicació, tornen al circ de la immediatesa i falta de visió a llarg termini. Sense idees pròpies ni projectes sòlids i concrets per afrontar els greus problemes que empreses i empresaris tenen per tirar endavant el país. Classe política i mitjans de comunicació només pendents de com “salvar el cul”, i ja em perdonaran els lectors l’ expressió. El director d´ escola ens ha dit que no fem les cosses tant malament. Per tant, els problemes estructurals que ens mantenen a la cua de la recuperació a Europa son “problemes creats per aquesta oposició que no sap com fer-nos fora”.

Reclamo serietat, maduresa, consistència, rigor professional i convenciment a l’hora de governar. El Congrés dels Diputats no pot ser el pati d´escola on alguns s´ esbatussen per veure qui mana. El Congrés dels Diputats es el lloc on es prenen les decisions que ens han de permetre sortir d´ aquesta crisi. Si aquests senyors no fan be la seva feina, el director ens expulsarà d´ escola per sempre més.