Visc amb la por al cos amigues i amics matinaires i no perquè un grup del FB pateixi per si algú tira dos gotes de fairy a l’aigua i tot el món s’acaba omplint d’espuma sinó perquè tinc por de trobar-me els violents alienígenes invasors que diu la Royal Society anglesa. Malgrat que molts cops, quan donava classe, havia arribat a pensar que estava vivint en directe i en primera persona l’efecte de la colonització extraterrestre davant meu però no, no era el cas pel que sembla.

I és que llegeixo aquests dies i en diaris seriosos ( no ho he sentit a Intereconomía que llavors segur que els invasors seríem els catalans com a mínim!) que la Royal Society ha demanat a la ONU la creació d’ un pla mundial que protegeixi als humans d’un possible atac violent dextraterrestres, en una futura visita a la Terra, uppss! Miro i remiro la data del diari altre cop… no, no som avui 28 de desembre.

Segons un estudi de la Universitat de Cambridge, diuen, el sistema evolutiu de l’Univers determina que si existeixen extraterrestres intel·ligents ( és de pensar que d’altre tipus no serien capaços d’arribar aquí o construir naus, oi?) “seran semblants als humans” (jo trio tipus Scarlett Johansson ja posats) de manera que, “igual que s’ha arribat a d’altres planetes i galàxies” ells tindrien que aconseguir “arribar a la Terra” en un breu període i amb tendència a la violència i a l’explotació de recursos.

Aclarir només que l’Univers té un diàmetre superior als 14 mil milions d’anys llum, és a dir, aquest període de temps viatjant a la velocitat de la llum (300 mil quilòmetres per segon) per creuar-lo d’extrem a extrem i que per tant si parlem de distàncies dins el Sistema Solar a aquesta velocitat trigaríem 1,26 segons a arribar a la Lluna i 8,3 minuts en arribar al Sol, per exemple. Així que imagineu de quina magnitud de distàncies estem parlant.

Ja veig preparant en la propera Llei d’ Educació l’ hora de marcià a les aules, de klingonià o qualsevol idioma invasor extraterrestre que sigui (nosaltres ,els catalans, ja hi estem acostumats a això de les invasions). Ja ens veig vigilant que no saturin el nostre sistema sanitari si arriben massa extraterrestres de cop o s’accidenten amb les seves naus, patint per si les deixen en doble fila o resulta que són fumadors compulsius i no saben que aquí això ja no funciona així…

Res d’ ET, ho sento! Quin descans! No m’agradava, ho admeto.. què voleu que us digui? Jo amb sis anys acabats de fer recordo sortir d’un cinema amb el pare de veure “La Guerra de les Galàxies” i allò va passar a ser per a mi la meva idea de l’espai i la possible (per mi segura) vida extraterrestre. L’ET? I ara! Per mi no era cap idea d’extraterrestre com tampoc els Ewoks d’El Retorn del Jedi més fets per vendre ninots de peluix que per lluitar amb Darth Vader i l’Estrella de la Mort.

I sembla ser que ara ens envairan? I que no tenen res millor a fer? Ara resultarà que vindran de milers d’anys llum de distància, com a mínim, només per comportar-se com a hooligans carregats de cervesa i arrasar amb la Terra i tots nosaltres, bé.. potser és que ens ho mereixem tot plegat.

Ja posats a triar jo vull uns extraterrestres ben dolents com els d’Independence Day que venien de tant lluny que gairebé estaven fora l’Univers, que eren tant hàbils que venien amb unes naus enormes i les aparcaven en línia recta darrera la Lluna i no les podíem veure! Uns extraterrestres que feien servir sistemes operatius terrícoles als ordinadors (perquè després diguin de l’expansió i el monopoli d’en Bill Gates) i això acabava motivant la seva destrucció per no tenir un antivirus eficaç.

Tampoc no em desagradaria que fossin com els de V, aquella Diana de records d’adolescent tot menjant ratolins o com el mateix ET i veure tot de nens volant en bicicleta per davant la Lluna i col·lapsant les línies de telèfon com si fos Cap d’Any cada cop que l’ET de torn enyorés casa seva… Malgrat que si són violents descartaríem aquesta darrera línia de treball.

Jo sóc més de Darth Vader, i tu? Que la Força ens acompanyi que deia el Mestre Ioda, vaig a preparar el sable làser per si arriben. “The Force will be with you, always…”

Josep Plana i Monné

Cadet Jedi tot esperant ser-ne Mestre algun dia