Sovint, molt sovint, em pregunten on s’ha d’anar per escoltar l’alguerès a l’Alguer. Això pot semblar una contradicció, però a l’Alguer quan menys t’ho esperes escoltes com parlen una de les varietats més espectaculars del català.  

  1. A l’Obra Cultural de l’Alguer de la Via Arduino 44 hi ha una munió de bona gent sempre predisposats per informar-vos dels actes culturals que molt sovint fan. També podeu trobar les seves dades al Facebook.
  2. El Centre Excursionista de l’Alguer  fan excursions sovint i també interessants actes culturals. Podeu trobar les seves dades al Facebook.
  3. Per  la Biblioteca municipal de l’Alguer i els arxius, tant l’eclesiàstic comandat per Don Nughes, una autoritat en tot al que a l’Alguer es refereix, com el municipal amb  Baingio Tavera i Gianfranco Piras 
  4. Una cosa que sempre s’ha de fer a l’Alguer, és els diumenges a la tarda anar a la missa en alguerès de l’església de sant Francesc on trobareu una munió d’algueresos.  
  5. Turisme 
  6. L’Òmnium Cultural de l’Alguer al número 99 de la via Mazzini.

Compreu, sempre, llibres en alguerès o de l’Alguer, i sobretot la revista de l’Obra Cultural l’ Alguer podeu fer-ho a Il Labirinto (Via Carlo Alberto, 119) o a Cyrano (Via Vittorio Emmanuele, 11

Cal mirar els diaris digitals com Alguer.cat, Alghero Eco o Buongiorno Alghero. També el diari La Nuova Sardegna.

Aneu a l’Alguer a veure, mirar i escoltar. Els algueresos tenen molt per ensenyar-nos. Han servat uns mots de la nostra parla lluny dels Pirineus. Si voleu informar-vos amb llibres us recomano la guia de Dom Nughes, el llibre de cuina de l’antic batlle alguerès i diputat al parlament sard Carlo Sechi i la Història de l’Alguer de Marcel Farinelli.