No és un fet aïllat d’El Matí, sinó de tota la premsa en general, el fet que falten dones que facen informació i opinió, i fins i tot la figura d’expertes. I cada vegada més, anem trencant el sostre de vidre també als mitjans de comunicació.

Un dels objectius de la nova etapa d’El Matí és la incorporació de més dones col·laboradores que ens diguen la seua. Us les presentem, perquè els seguiu la pista:

Teresa Ciges. València (1992). Periodista. Màster en Màrketing, Anàlisi i Comunicació Política (UAB). Màster en Comunicació Científica (UV). Col·labora amb diversos mitjans com ara La Vanguardia, a Catalunya Ràdio i la revista Saó. Directora d’El Matí.

 

Sílvia Díaz. Olesa de Montserrat (1984). Experta en comunicació i engagement a Greenpeace. Màster en drets humans, democràcia i globalització. Màster en màrketing i comunicació política.

 

Núria Sara Miras Boronat. (Valls-Tarragona, 1977) és professora de Filosofia Política a la Universitat de Barcelona. Ha codirigit el festival de filosofia Barcelona Pensa des de 2016. Actualment coordina l’Àrea de Gènere de la Universitat Catalana d’Estiu i és membre de l’Assemblea Feminista de la UB. Ha publicat diversos articles sobre llenguatge, joc, gènere i política en català, castellà, anglès i alemany.

 

Marisol Salanova. (València, 1982) és crítica d’art i comissària d’exposicions. Llicenciada en Filosofia, va obtindre el Màster en Producció Artística de la UPV especialitzada en art i tecnologia. Exerceix la docència en el grau superior de disseny de moda.

 

Marina Casadellà. (Barcelona, 1990) és Doctora en didàctica de la llengua per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment treballa com a professora de llengua i cultura catalanes a la Universitat de Leeds (Regne Unit).

 

Eva Comas Arnal. Periodista i escriptora. Doctora en Comunicació per la URL i llicenciada en Filologia Hispànica per la UB. Autora de l’assaig “Els nens de l’Adelita” (2019) i Premi Pirineu de Narració per “La serp de foc” (2015).

 

Àngels Moreno. València (1993). Escriptora i poeta, ha publicat els llibres de poesia Clarobscur (Neopàtria, 2014), Extrema al·legoria (Ajuntament de Mislata, 2015), L’usurpador (Pagès Editors, 2017) i L’agulla (Pagès Editors, 2020). Ha col·laborat amb l’artista Vall-Palou i publica en diversos mitjans, com ara les revistes Gargots, Saó, El Temps, Caràcters i El Matí Digital.

Glòria Domènech. Alberic (1987) Llicenciada en Dret per la U.València. Professora de Formació Professional a Catalunya. Ha escrit articles sobre dret digital per al Comunica 2.0 (UPV Gandia).

 

Idoia Arreaza. Alaquàs (València), 1995. Politòloga, especialitzada en anàlisi política, comunicació i marketing polític. Actualment treballa a l’àrea d’assumptes parlamentaris a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana.

 

Glòria Berbel. Natural del Baix Montseny. Llicenciada en periodisme per la UAB es guanya la vida com a tècnica de Recursos Humans a l’administració local. És membre del GEM (Grup d’Escriptors del Montseny), ha col·laborat en el BaixMontseny.info, al Nació Digital Granollers, a Ràdio Vitamènia i a la revista Bagant.

 

Núria Martínez. (Lleida, 1997). Comunicació i Periodisme Audiovisual per la UdL. Ha après a Betevé notícies i a Radiofònics. Persona hiperactiva, locutora al programa ‘’Canya al Badiu’’ de Ràdio Ciutat de Badalona i fotògrafa freelance.

 

Maria Serrano. València, 1992. Logopeda i emprenedora. Especialitzada en rehabilitació de la veu i coaching vocal. Tècnic en peritatge vocal. Iniciant-me al món de la investigació vocal. CEO a Logoveu.

 

Inés Martín Tiffon. Barcelona (1997) Periodista i estudiant d’historia i historia de l’art a la UOC. Sóc de les qui pensa que les paraules sonen millor de tres en tres.

 

Margalida Munar. Sa Pobla, Mallorca (2000). Estudiant de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudis en Periodisme d’Investigació, Local; Periodisme amb perspectiva de Gènere i en Premsa.

 

Èrica Orte. Barcelona (1991). Periodista. M’agrada llegir, les flors i les llibretes. La Kinsey Millhone és la meva protagonista preferida.

 

 

Cristina de Caralt. (Mataró, 2000) És estudiant d’Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona. Ha publicat diverses cròniques sobre llenguatge, pensament i societat.

 

Ares Palau. Fa coses de “listos” amb #clicks.