vacances
Image by Pexels from Pixabay

Ja heu penjat els peus a l’Instagram o encara no esteu de vacances?

Les vacances comencen el dia que ja no tens gaire clar si és dijous, divendres o dissabte.

No sé com s’ho feien els grans exploradors del s. XX per anar avançant per l’Àfrica i entretenir la canalla sense tàblets.

Em té el cor robat una falsa partició que no havia sentit mai fins fa unes setmanes: ‘mericana’. Exemple: “Heu de venir vestits amb camisa i una mericaneta”. Us sona? La feu servir?

Això de la relativitat del temps és fàcil de demostrar: instal·leu el Family Link a les tauletes de les vostres filles, per controlar l’estona que es passen a Internet. Quan hagin exhaurit les tres hores diàries, que no són poques, diran: “Ja? Però si ens hi acabem de posar!”

Fent zàping ensopego amb Tele5. Resulta que la Comunitat Autònoma més turística de l’Estat és Catalunya, malgrat els problemes de convivència entre catalans que diuen els partits espanyols que hi ha. Quin polític valora la situació? Josep Bou, de la força menys votada del consistori barceloní.

Fa una hora que prenc un xopet de whisky cada cop que les meves filles diuen “se m’ha caigut” i la beritat es quee enfí de momén totbé i no nhi a pertan.

Estic acostumat a parlar en català amb gent que diu de tant en tant ventana, tornell o esquina. Ni els corregeixo ni me’n ric: soc una de les poques persones amb qui parlen català i no els ajudo si els faig perdre confiança com a catalanoparlants. L’alternativa ja la coneixeu.

Amb el canvi climàtic, això de “munto una gelateria i així només treballo mentre faci calor” és una mica arriscat.

Si hem de jutjar pels tatus de Cristos, sagrats cors i creus a la platja, el cristianisme està lluny de l’agonia que descrivia Unamuno.

Em sento un pèl ridícul quan en un text l’únic que faig és suprimir-hi tots els accents diacrítics que fins fa tres anys eren prescriptius. Perquè, en tots els casos, a mi m’ajudaven a saber si la vocal era oberta o tancada.