Tinc guardada la papereta amb el nom de Tremosa al capdavant en el calaix de la meva tauleta de nit. En Jordi Sales recomana sempre fer-ho així quan tens clar que emetràs un vot per fidelitat personal, però no vols pensar-hi gens ni mica. És la tàctica d’Ulisses lligant-se al pal per evitar caure en mans de les sirenes. Però us ho ben juro que costa moltíssim. Com Duran no s’estigui molt i molt calladet en aquests dies de campanya em pot agafar un mal moment i acabaré votant amb el cap i el cor. Perquè ja m’explicareu com m’he d’empassar el gripau de lo d’en Juncker.
 
Resulta que el candidat a presidir la comissió europea, Mr. Juncker, fa costat al Rajoy per condemnar la consulta del 9-N. Duran diu que el diputat d’UDC votarà a Junker, i que a l’hora defensarà el dret a decidir. Però que s’ha pensat que som idiotes? Com voleu que voti a un diputat de UDC que votarà com a president europeu un president anti-consulta? Com voleu que qualsevol independentista voti una llista amb un diputat que sabem que la primera cosa que farà és anar en contra del procés? Perquè Paco, bonic, tú a qui votaràs si surts escollit? A l’amic Juncker?

Estic emprenyat, i necessito que Duran calli d’una vegada. Si m’oblido de les seves esquizofrènies dialèctiques i em poso la foto d’en Tramosa a la tauleta de nit, potser encara el votaré. Però si Duran s’entossudeix en entrar en campanya a defensar que es pot votar a l’hora Junker i el dret a decidir (que no la independència), ja no m’ho empassaré. En Ramon sortirà segur, encara que CiU perdi 50.000 vots. Però en Gambús , el d’UDC, que va tercer, no. Necessita aquests 50.000 vots. I com no calli en Duran i s’esperi al 26 que tot hagi passat per anar a negociar amb en Rajoy les 30 monedes que li han promès, us ho ben juro que no votaré a cap llista que inclogui un candidat de UDC.
 
Ja no demano que rectifiqui. Només que calli.