Ahir, 6 d’agost, el síndic de l’Alguer, Mario Bruno, ha convocat un encontre amb totes les associacions i persones que s’interessen de la defensa de la llengua i la cultura en ciutat.

Lo Síndic, que té la delega a les polítiques lingüístiques, havia llegit en alguerès la primera part dels punts programàtics: un homatge als pares i avis que han fet gran la ciutat, com ha volgut recordat ell mateix. I propi amb l’espírit de recordar el passat i de no perdre el patrimoni lingüístic que ha caracteritzat la vida dels algueresos, treballarà l’administració comunal.

Ben dues hores per un primer encontre oficial i obert al públic que ha permitit de recollir idees i sobretot conèixer les peculiaritats de qui d’anys s’ocupa de la temàtica, també en forma de voluntariat. Se desitja una futura coordinació de les activitats, on possible, perquè hi sigui més eficiència i eficàcia. En passat, petits passos no suficients havien deixat la llengua poc visible.

Ara l’objectiu és crear una consulta que pugui acompanyar l’administració durant la fase d’actuació del pla programàtic de valorització lingüística. Per fer calqui exemple, l’alguerès novament a les escoles, per la toponomàstica no sol “via”, ansis “carrer”  i després “via”.

Que sigui arribat lo moment d’una acció forta i radical? No hi ha que aguardar!