Per si no coneixeu el Capi (Joan Capdevila), sapigueu que es presenta de 5 per Barcelona a la candidatura d’ERC a les properes eleccions a Corts. M’agradaria donar-vos alguns motius per votar-lo.

El primer d’aquests motius és que el Capi és un patriota i actuarà com a patriota defensant els interessos dels catalans al Congrés.

Segon, perquè forma part d’una candidatura excepcionalment oberta i plural, on el comú denominador és la defensa de la independència des de trajectòries personals diverses, però totes elles compromeses amb la justícia social i amb Catalunya. En Tardà, en Rufián, la Jordà o la Surra representen un amplíssim ventall de sensibilitats i procedències que, sumades, són molt i molt potents. Representen una nova manera de fer política que compromet els activistes amb una força política com ERC que ha sabut llegir generosament els temps, gràcies al lideratge decidit i amable de l’Oriol.

Tercer, perquè, si bé es cert que la recent formada candidatura Democràcia i Llibertat ha de treure bons resultats perquè és imprescindible la seva aportació al procés independentista, manté dos serioses incògnites sobre el seu futur. Per una banda, la voluntat expressada d’anar a negociar a Madrid recorda excessivament la soferta i poc efectiva política de peix al cove (per fer això, millor votar Duran). I per una altra, la urgent necessitat de renovar sigles i partit respon a una legítima defensa davant de les recents actuacions policials, i no tan a una autèntica necessitat de renovar estructures i persones.

Quart, perquè si coneguéssiu el Capi, sabríeu que poques persones us representaran amb tanta vocació de treball i d’acció davant del dificilíssim repte de desconnectar de l’Estat espanyol.

I, pels que ja el coneixeu: feu campanya!!!