Avui dia estem acostumats a categoritzar els tipus de polítiques i polítics que tenim.

El cas es que ens enganyaríem a nosaltres mateixos si de veritat creguéssim que tota persona que es dedica a la política és per simple ambició personal.

Jo he tingut el plaer de conèixer gent extraordinària en política, gent que ho deixaria tot per portar Catalunya a la independència avui mateix, gent que s’ha jugat el patrimoni, els seus bens més preuats, la família, els amics… i que principalment, per sobre de tot, estan en política per millorar la vida de la gent i el seu entorn.

Gent que malgrat les diferències polítiques amb altres persones o partits sempre han estès la mà quan ha calgut, que inclús tenen una estima personal cap a algú totalment contrari a tu.

La política no està per crear murs, està justament per unir i millorar la vida de les persones i en el meu cas, vull la independència de Catalunya perquè sé que serà el millor per al conjunt del país. Portem molt de temps lluitant, fent feina, molta més de la que es veu en els mitjans, i sempre amb la voluntat, únicament i exclusiva, per la gent, amb 0 ambició ni interès.

Jo em sento molt orgullós de compartir lluita amb tota aquesta gent que té com a objectiu millorar la vida de les persones, perquè va haver-hi un moment que van creure que calia fer un pas endavant i no es podien quedar de  braços creuats.

Creure en les persones és el primer pas per creure en tu mateix. La lluita compartida és la millor de totes i cal posar en valor tot allò que, conjuntament, estem fent per aconseguir la victòria.

Creure també en la política és molt important, sempre i de la millor manera, amb la responsabilitat que comporta creure en un projecte i treballar per aconseguir-lo.

També es cert que no tothom té bones intencions: en tots els partits i, com a tot arreu, hi ha gent per tot.

No ens deixem emportar pel tsunami de l’ambició, ni per la de tenir per tenir; tots i totes tenim una responsabilitat que cal respectar i ser conscients del que significa.

L’única ambició que hem de tenir és la de seguir treballant per a la gent, per una vida justa i un país lliure. I, sobretot, tenir presents aquests punts, sigui des d’on sigui i sempre amb la sinceritat que ens ha de caracteritzar des del moment que estem en política.

Cal posar en valor el que podem aportar i, lògicament, amb la responsabilitat del lloc on som, sigui quin sigui, però amb la professionalitat que cal tenir per servir a la gent. No podem permetre tenir gent que no valora la lluita que portem fent tant de temps i que el seu únic objectiu és seure en una cadira, cal ser responsables i apostar per qui de veritat creu en millorar la societat actual.

Seguirem lluitant i fent allò que hem fet fins ara, amb la mateixa honradesa, sinceritat, bondat i ganes de veure que el que fem val la pena.

No defallirem, mai, perquè alguns portem a la sang servir, hem nascut per servir i no per rebre, la sensació de fer alguna cosa que comporta felicitat a les persones que t’envolten, les coneguis o no, és la millor sensació del món.

La bona política la podem fer tots i comptem amb tothom que vulgui donar aquest pas que un dia, uns quants, vam decidir donar perquè crèiem que era el moment de fer-ho.

Des d’on sigui i com sigui, seguirem.