Ajuntament de Barcelona

Hem entrat, de ple, en una cursa a contrarellotge per l’alcaldia de Barcelona.

Tot semblava força tranquil fins que el passat més de setembre Alfred Bosch anunciava un pas al costat en el seu objectiu a optar a l’alcaldia, avançant, també, que el millor candidat per a ERC i per a Barcelona seria l’Ernest Maragall (malgrat que els republicans tornaran a celebrar primàries internes).

Aquest moviment va fer moure la maquinària als altres partits, fent que el PdeCat tornés a recordar la voluntat de participar en les primàries impulsades per Jordi Graupera (recordant que, oficialment, la candidata segueix sent Neus Munté), o la candidatura oficial de Manuel Valls a l’alcaldia de Barcelona, que vol aglutinar partits i entitats constitucionalistes. De moment, amb el suport de Ciutadans.

L’últim moviment l’hem vist per part del Partit Popular, el president a Catalunya del qual, Xavier Garcia Albiol, deixa el parlament per optar a l’alcaldia de Badalona. Aquest moviment fa pensar que el seu homòleg a l’Ajuntament, Alberto Fernandez Díaz, podria optar a la presidència del PP català mentre encara no asseguren que sigui el candidat a l’alcaldia de Barcelona.

Per la seva banda, Ada Colau, ja postulada a repetir com a alcaldessa sigui com sigui, i el PSC, amb la repetició com a candidat de Jaume Collboni són, juntament amb la CUP, els que s’ho prenen amb més calma.

Encara que la majoria ho negui, a les seus dels partits barcelonins ja fa olor d’eleccions i campanyes, també en els plenaris dels districtes. I és que aquest cop, la lluita per la capital catalana serà més important que mai.

Uns, amb la capital com a feu de la República; d’altres, perquè Barcelona torni a ser una ciutat referent a l’Estat.

Tot fa pensar que cap partit tindrà majoria i caldrà negociar i pactar. Per tant, tot pot canviar d’un escó més o d’un escó menys per fer govern o inclús per saber qui serà l’alcalde de la ciutat.

Queden 8 mesos per a les eleccions municipals, però la campanya ja ha començat per conquerir l’emblemàtic edifici municipal de la plaça Sant Jaume.