Jo és que al·lucino, estic perplex, la veritat… per no dir que emprenyat, molest, sorprès, desencisat… Interior segueix desmentint però no respon, el silenci entorn moltes de les qüestions plantejades al voltant de l’incendi d’Horta de Sant Joan continua sent important i tots els ciutadans tenim dret, d’una vegada, a saber que va passar realment, a que tothom assumeixi responsabilitats, encara queden masses preguntes sense resposta.

Nosaltres si que estem indignats, Saura, i molt! i aquesta instrumentalització dels fets que et permets el luxe d’esmentar contra l’oposició potser també podries aplicar-la en pròpia pell, oi? O potser no era un llamp fugisser el causant del foc? Potser no ho vau arribar a jurar i perjurar els cops que va fer falta? Ai, no… que ara Baltasar ja admet que potser va haver-hi errors i demana disculpes, a bones hores… Està molt bé i és molt lloable la disculpa pública tot sabent i imaginant el que deu haver costat fer-ho, però no vindrà donada perquè ha arribat un moment que ja era la única sortida davant tanta no veritat acumulada?

Ara apareix un informe d’autorització d’una mina de bauxita a la zona, un informe del mes d’agost que sembla ser que ja deixava clar que la hipòtesi del llamp era totalment inversemblant i vés per on, devia anar per error a la paperera de reciclatge, un llamp que no era, uns joves que presuntament de forma intencionada van provocar el foc (veure article anterior)…

Nosaltres si que estem indignats i farts! Això ja és el que faltava, la fugida endavant contínua, el campi qui pugui, “tonto” l’últim… Ens heu enredat, enganyat i només heu admès errades quan no heu tingut cap altre sortida, fins quan aquesta postura? Fins quan aquesta negació de la realitat? Abandoneu ja el vostre món imaginari, toqueu de peus a terra, feu les maletes, us disculpeu i bon vent! Això si, sigueu conseqüents per una vegada i sigueu senyors dels vostres actes i de les vostres errades, és clar.

Va faltar informació i visió general de la situació segons el bomber que va salvar-se, sembla ser que el màxim cap de l’operatiu, el famós Delta Zero, va estar més d’una hora, en els moments més crítics de l’incendi, il·localitzable. Relaxació? Encantament? Falta de previsió? Negligència? Errades de coordinació dels operatius?

Cal anar sabent tota la veritat d’una vegada i depurant responsabilitats. No dimitiran, està clar; no els faran dimitir, més clar encara… cal agafar-se ben fort a la cadira i rossegar tot el que es pugui el que queda d’ós que al novembre la paradeta es tanca i no és qüestió de tancar-la abans d’hora, oi?

Saura segueix la seva partida d’escacs particular, però sense cap altre sortida que enrocar-se, que tothom veu descoordinació en l’operatiu de l’incendi d’Horta de Sant Joan? Ell no, diguin el que diguin els sindicats de bombers, els familiars de les víctimes, la gent del territori sempre ignorada i mai escoltada en tot aquest afer… Ara ja no parla d’un operatiu “impecable”, ara ja és només “correcte”. Fins quan tot això? Cal anar sabent, d’una vegada, tota la veritat.

Reusenc amb ànima vila-secana i catllarenca i pare de família nombrosa. Esquerrà, nascut de peus i un apassionat del bàsquet, l'espai i la ciència ficció. Enginyer químic d'estudis, entre d'altres formacions, sempre m'ha agradat molt escriure i és una necessitat fer-ho per a mi, en gaudeixo molt. Irònic i aficionat als dobles sentits, he treballat molts anys en el sector de l´emprenedoria i ocupació en una administració pública i també he estat professor d'ESO i Batxillerat. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always.
Article anteriorDolor pel proïsme
Article següentL’etern femení.