L’històric col·laborador d’El Matí, Pere Grau, ha estat guardonat per l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) amb el premi Josep Maria Batista i Roca – Memorial Enric Garriga Trullols 2020 com un dels deu catalans o catalanòfils residents a l’exterior.

Aquest premi reconeix a catalans i catalanòfils residents a l’exterior que s’han distingit pel seu treball en favor del manteniment de la presència catalana en el món i la difusió de la cultura catalana i/o el fet nacional català a l’exterior.

Efectivament, Pere Grau no ha cessat de divulgar el que passava a Catalunya des d’Hamburg, i ho hem pogut comprovar als seus articles al seu blog, que descriu com “Ein katalanisches Fenster in deutscher Sprache”, és a dir, una finestra catalana en alemany.

En aquesta edició (la 32ena de forma ininterrompuda) s’ha distingit a Josep Amella i Llombart (Lausana, Suïssa); Oana-Dana Balas (Bucarest, Romania); Rosana Catalina Bianchi i Riera (Rosario, Argentina); Pere Grau i Rovira (Hamburg, Alemanya); Idán Pérez (Israel); Pasqual Masforroll (Costa Rica); Elena Olivé (Texas, Estats Units); Josep Ortiga Fust (La Plata, Argentina); Axel Schönberger (Bremen, Alemanya); Joan Serra i Montagut (Mérida, Mèxic).

l president de l’IPECC, Xavier Tudela, assegura que “la presència catalana en el món cada vegada és més important, tant en nombre de persones com per les activitats que realitzen. La Catalunya Exterior és un actiu cabdal per tal que el món ens conegui millor amb els avantatges de tot tipus que això comporta”.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc a la tardor en una data i format que dependrà de l’evolució de la pandèmia sanitària.