L’any 2019 es va portar a terme el festival a Tel Aviv, en aquell moment, el conflicte entre Israel i Palestina estava en un punt àlgid. Degut a això, el festival es va veure envoltat de polèmica. Protestes actives, peticions d’institucions nacionals per no dur a terme l’esdeveniment. Fins i tot artistes com Hatari i la mateixa Madonna van mostrar la bandera de Palestina en forma de protesta. No obstant això, cada any podem trobar protestes en relació amb la participació d’Israel, tot i que solen ser minoritàries.

Aquest any no serà així, les accions d’Israel han canviat la percepció d’una gran part de la població occidental negativament. Europa és l’audiència principal d’Eurovisió, i per a molts, especialment després de l’exclusió de Rússia, la d’Israel era assumida. Però òbviament no és així, almenys no en aquest moment. Nombroses peticions s’estan portant a terme en aquest mes, però han estat denegades. Òbviament, la influència de Kan, la corporació pública de comunicació d’Israel a les esferes de la Unió de Radiodifusió Europea sembla ser superior a la que tenia Rússia. Els portaveus d’aquesta institució, que està darrere d’Eurovisió, expliquen, com és ja costum, que el festival no és polític. Aquesta sembla ser la carta de comodí que utilitzen com a excusa per justificar el que sigui.

Ara que les mobilitzacions en contra de les agressions a Palestina per part d’Israel semblen haver disminuït, podem preveure un possible auge de nou a mesura que el festival d’Eurovisió s’acosta i més polèmiques sorgeixen. És possible que artistes o fins i tot països renunciïn a la seva assistència, i podem esperar nombroses mobilitzacions i boicots. La comissió de Malmö ja està considerant mesures de seguretat, contemplant la possibilitat d’atacs terroristes. Els esdeveniments que prendran lloc són incerts, però a menys que Israel no participi, és una certesa que es donaran escenes encara més vergonyoses que les que es van donar l’any 2019.