Deien que la dona del Cèsar no només havia de ser honesta sinó que ho havia de semblar i és que els romans se les sabien totes. No sé que en pensarien ells de la darrera fotografia d’una famosa paella a la Catalunya Nord, potser sí que només es van treure la mascareta en aquell moment, potser sí que la van dur posada en tot moment fins i tot per menjar-se la paella (no m’ho vull ni imaginar!) però no és qüestió d’això.

No s’ha de sembrar el dubte, no s’ha de donar peu a pensar que potser no ha estat així, si veus la fotografia només veus més de deu persones juntes sense mascareta, catalanes i catalans incomplint la normativa vigent i molts d’ells amb càrrecs públics i és evident que la fotografia no porta la ubicació ni tenim perquè encertar on és mirant el paisatge. Per molt que tot sigui correcte, sembres el dubte i aquí rau el problema.

No hi guanyes res amb la fotografia, al contrari més aviat hi perds i ens podem equivocar, totes i tots ho fem però després les conseqüències que vindran fruit de les nostres errades també les hem de saber assumir per petites que siguin i tenir clar que ja res serà el mateix. Dones peu a molts pensaments, a moltes brometes quan se’n publiqui una altra, restes credibilitat com si d’això s’anés sobrat i no és el cas.

Perquè si la solució de tot passa perquè era la Catalunya Nord i allí canvien les regles del joc doncs fem-ho fàcil: ja us soluciono jo la polèmica del Gamper i els espectadors a Can Barça, res d’Estadi Johann Cruyff per fer els tres mil espectadors. Que el Barça vagi a jugar a la Catalunya Nord, sense restriccions i així podrà fer calaix que al Barça li convé i llestos i de pas els jugadors podran fer una paelleta també si s’escau.

I és que no sabem fer les coses: A Tarragona es contracta una empresa (suposem que especialitzada) per restaurar part de la Muralla romana, la Torre Minerva exactament, relleu i monument romà més antic de la Península Ibèrica. I van els operaris i fan dotze forats, ni un ni dos… dotze! A la mateixa Torre a restaurar. Devien pensar que posats a restaurar una mica més de silicona o aquaplast aquí o allà no es notaria.

I els tècnics municipals on eren? Els encarregats de vetllar pel Patrimoni on estaven? Perquè ara és evident que culpa cap a l’empresa, l’operari dels forats en qüestió despatxat i llestos… País de pandereta som!

Com volem ser presos seriosament a nivell internacional: paelles amunt i avall on no toquen, muralles que s’han d’arreglar i es foraden més encara… Aturem-nos, reflexionem, comptem sense presses i tornem a recordar aquell antic eslògan de la Generalitat: La feina mal feta no té futur, la feina ben feta no té fronteres.

Doncs ja tenim el camí a seguir, fem la feina ben feta per no tenir fronteres d’una vegada i recordem la dona del Cèsar ni que sigui pensant en la muralla romana de Tarragona.

Alea iacta est!

Article anteriorUn sobreentès? Menys que no caldria
Article següentErrors de comunicació política que comet l’oposició
Reusenc amb ànima vila-secana i catllarenca i pare de família nombrosa. Esquerrà, nascut de peus i un apassionat del bàsquet, l'espai i la ciència ficció. Enginyer químic d'estudis, entre d'altres formacions, sempre m'ha agradat molt escriure i és una necessitat fer-ho per a mi, en gaudeixo molt. Irònic i aficionat als dobles sentits, he treballat molts anys en el sector de l´emprenedoria i ocupació en una administració pública i també he estat professor d'ESO i Batxillerat. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always.