Sánchez

El proper 28 d’abril tornem a votar. Pedro Sánchez ha convocat eleccions generals després de no poder tirar endavant els pressupostos que va proposar.

El secretari general del PSOE dona suport a aquesta decisió atès que els partits independentistes no han volgut aprovar uns pressupostos que, segons ell, eren també bons per Catalunya.

Segurament eren més bons que no pas uns de proposats pel PP de Rajoy o de Casado, però queda clara una cosa: no es podien aprovar uns pressupostos de l’Estat tenint gent innocent a la presó i amb la repressió seguint fent mal al poble de Catalunya.

Els partits independentistes del Congrés (ERC i PDeCat) van dir que calia negociar, seure a la taula, dialogar… La resposta de Sánchez? Indiferència, ningú a l’altre costat de la taula, zero propostes per intentar arribar a un acord.

Sánchez mai ha tingut la intenció d’aprovar aquests pressupostos amb els independentistes, i quan dic mai és mai.

Us imagineu els diaris de Madrid, publicant en portada que Pedro Sánchez tira endavant els pressupostos amb els independentistes? Ell tampoc, perquè de ben segur, electoralment, això ho aprofitarien altres partits per fer mal.

Sánchez sabia que tenir pressupostos amb ERC i PDeCat era la seva caiguda en totes les enquestes, i d’això se n’ha aprofitat.

Amb el no als pressupostos, Sánchez ja té argument per fer campanya, l’argument que utilitzaran PP, Cs i VOX: Catalunya.

Catalunya serà el mal suprem en aquestes eleccions generals, ja no només per tot el tema del procés (que també), sinó perquè Sánchez ho aprofitarà per dir que per culpa dels independentistes no hi ha pressupostos. La jugada perfecta, oi? Quan mai t’has volgut asseure a negociar, et tomben els pressupostos i això és la teva bassa electoral.

Això és la mostra que avui dia l’Estat espanyol és un estat caigut, que no sap com tirar un país endavant i que utilitza Catalunya com a bomba de fum per tot el fangar que tenen a Madrid. La jugada mestra de Sánchez, la jugada mestra que donarà també més força a la dreta i l’extrema dreta.

Enmig del judici de l’1-O, Setmana Santa i amb unes municipals i europees a tocar al maig, tornarem a fer campanya, tornarem a fer d’apoderats i tornarem a votar.

Sabeu què? Benvingudes siguin, ja que els republicans no tenim por a les urnes. Com bé diu un gran amic, “ens votem a sobre” i ho tornarem a fer sempre que faci falta per defensar el poble de Catalunya i els seus drets i llibertats.

Sánchez, facis el que facis, nosaltres sempre hi estarem davant, molestant, encara que no t’agradi.