Per Pau Bonastre (@paulusrex4)

Diumenge sortíem, una vegada més, capcots del Nou Estadi. El Gimnàstic de Tarragona va desaprofitar l’oportunitat de distanciar-se d’un rival directe, i de la zona de descens, però va acabar perdent per 0-2. El rival era el Córdoba, un equip que fa setmanes estava mig sentenciat a la segona B, i ara somnia a mantenir la plaça a la categoria de plata.

El Nàstic, que ocupa la dissetena posició, a quatre punts de la zona de descens, va tornar a encaixar una derrota a casa. Un altre cop, sense guanyar davant l’afició. I és que els grana només han sumat un quart del total de punts possibles a l’estadi tarragoní. Són deu derrotes en quinze partits. Només tres victòries a casa.

Què li passa al Nàstic quan juga a casa? Hi ha una maledicció al Nou Estadi? L’afició s’impacienta veient que el seu equip no pot donar-li una alegria sobre la gespa del camp tarragoní. I comencen a créixer els nervis perquè ningú vol tornar a patir més del compte, com ja va passar el curs passat. Actualment, el conjunt grana el dirigeix el tercer entrenador que ha passat per la banqueta aquesta temporada.

Què faríem si no fóssim un dels millors equips a domicili de tota la categoria? Doncs que ja estaríem amb un peu i mig al pou de Segona B. Sí, un autèntic pou. Un altre dia parlarem del perquè. Però, per tant, hem d’agrair la quantitat de punts sumats lluny de Tarragona.

Tot i la derrota, el partit de diumenge genera un bri d’esperança entre els nastiquers. I és que a diferència d’altres partits, la imatge que va oferir l’equip, sobretot al segon temps, deixa entreveure que les coses poden canviar en un futur proper. Així doncs, l’equip entrenat per Nano Rivas té l’obligació de capgirar la situació, si no vol ser condemnat a patir en el tram final de temporada, i haver de repetir la gesta de l’any passat.

Mentrestant, veiem des de la distància un Girona que somnia amb Europa realitzant una campanya espectacular. I al Madrid li’n va clavar 3 al Bernabéu! Els de Pablo Machín van ser rivals del Nàstic el curs passat, i ara planten cara a equips de nivell com el Madrid, i amb unes aspiracions impensables fa uns mesos.

Pel que fa al Barça, va a la seva i ja ho té mig encarrilat per ser campió de lliga. A onze punts del primer perseguidor, que és l’Atlético de Madrid. Llançats cap al títol!

Pau Bonastre (Martorell, 2000) ha dirigit el digital esportiu Martorell Esport.