El Pare Noël, Santa Claus, Sant Nicolàs… dieu-li com vulgueu a aquest senyor màgic d’aspecte afable d’avi que té una feinada important una determinada nit de l’any que ara se’ns acosta.

I per molt que la resta de l’any no treballi i se’l passi planificant bé la feina a fer aquelles 24 hores (més fusos horaris corresponents) sort tenim del món màgic que l’envolta i que existeix la màgia perquè sinó… com s’ho faria per repartir els regals als nens i nenes del món?

L’americà Steve Fosset  va donar la volta al món en avió sense descans ni parar-se a repostar en 67 hores ( 2 dies i 19 hores) i evidentment això és molt més que l’únic dia del que disposa Santa Claus per a realitzar la seva feina de recórrer el diàmetre mitjà del nostre planeta Terra de 12742 quilòmetres.

Ha de disposar d’un transport més ràpid, eficient i sense haver de proveir-se de combustible respecte l’avió abans esmentat i de què disposa? Doncs d’un trineu amb vuit rens voladors (espècie avui dia igual de misteriosa i desconeguda d’existència no provada) que haurien d’anar més ràpids que un avió (quasi 3 vegades més ràpids per ser exactes) i no menjar (són màgics i desconeguts això és possible).

I això sense parlar del factor pes: les femelles de ren convencional (suposem que les voladores també) pesen entre 90 i 170 quilograms (130 kg de mitjana) i els mascles entre 120 i 250 quilograms (185 kg de mitjana), si entenem de paritat a casa del Pare Noël i porta 4 rens femella i 4 rens mascle tenim un pes total de 520 kg les femelles i 740 kg els mascles. Total pes rens: 1260 kg.

I Santa Claus, quan pesa? Perquè prim precisament no està. Només que pesi uns 140 kg ja ens anem a un pes de 1400 kg sense considerar el pes del trineu i el pes de totes les joguines del món.

I això sense tenir en consideració l’espai que ocupen físicament totes aquestes joguines i regals que veig just puguin encabir-se en un trineu per a un viatge únic en un sol dia. I com a pare de família nombrosa tinc pràctica en encabir objectes i objectes al cotxe…

Perquè quants regals porta? Sense tenir en compte les diferents mides dels paquets i si pensem que la Terra és un planeta amb uns 8000 milions de persones i considerant que el cristianisme representa, més o menys, un 33% de la població de la Terra, el Pare Noël està treballant aquella nit per a uns 2500 milions de persones tirant curt.

Però clar, no reparteix per a tothom, hi ha gent que no s’ha portat bé, gent que no hi creu, gent que ja té una edat… Imaginem doncs que repartirà a menors d’edat i a algú més i pensem en un 25% del total del cristianisme abans esmentat. Això suposa que apart de tenir la base de dades ben actualitzada, un bon localitzador al nas del seu ren preferit, Rudolph, que no li falli el  Ren Maps, etc.., aquella nit màgica ha de visitar uns 625 milions d’habitants!

625 milions d’habitants amb els seus 625 milions de regals corresponents encabits en el seu trineu de rens màgics voladors i si els fa en 24 hores batent en 3 vegades i mitja el record mundial de donar la volta al món estarà fent 26 milions de personetes cada hora o el que és el mateix estarà repartint regals a uns 433.000 nens i nenes cada minut i sense tenir en compte el fet d’aparcar el trineu correctament (pot estalviar-se el tiquet en ser festiu en ciutats), pujar i baixar per la xemeneia amb el seu volum corporal, beure la llet, menjar, deixar els regals, etc…

Batre el record del món de donar la volta a la Terra anant tres vegades i mitja més ràpid (i esquivant controls de velocitat), homologar el transport d’un trineu amb rens voladors d’existència no demostrada i anar passant la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), vèncer la Llei de la Gravetat i aconseguir que totes aquestes milers de tones de pes volin, aconseguir posar tots aquests milions de regals en un trineu d’espai limitat, repartir a una increïble velocitat…

Sort tenim de la màgia, dels viatges temporals i dels universos paral·lels per poder superar aquests entrebancs temporals i sobretot de la mirada màgica i il·lusionant de les nenes i nens que pot amb tot i ens retornen a totes i tots a la nostra infantesa aquella màgica nit. Bones Festes i Bon Nadal!!!

 

 

Article anteriorFinestres amigues
Article següentUn tió al Parlament
Reusenc amb ànima vila-secana i catllarenca i pare de família nombrosa. Esquerrà, nascut de peus i un apassionat del bàsquet, l'espai i la ciència ficció. Enginyer químic d'estudis, entre d'altres formacions, sempre m'ha agradat molt escriure i és una necessitat fer-ho per a mi, en gaudeixo molt. Irònic i aficionat als dobles sentits, he treballat molts anys en el sector de l´emprenedoria i ocupació en una administració pública i també he estat professor d'ESO i Batxillerat. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always.