Fotografia: Gimnàstic de Tarragona.

Diumenge es va disputar la darrera jornada del 2019 de Segona Divisió B. El Gimnàstic de Tarragona va perdre un cop més i ja encadena tres derrotes consecutives. El final d’any no ha estat el més correcte ni l’esperat, així com tampoc ho ha estat la resta del 2019. El Nàstic ha tancat un any per oblidar, amb un descens a Segona B pel mig i un balanç de resultats esfereïdor.

L’any va començar de la millor manera, amb un triomf al Nou Estadi davant el Córdoba CF per la mínima 1-0. Mantinc un bon record d’aquell partit, que tot i que només va ser un miratge, ens va regalar una magnífica tarda de Reis. Però la mala situació que s’arrossegava des del 2018 es va allargar, i va acabar amb un descens a la categoria de bronze a cinc jornades per finalitzar la competició de Segona A.

L’estiu va servir per renovar il·lusions, amb una plantilla i cos tècnic nous. El club va saber transmetre un missatge d’il·lusió per esperonar una afició amb els ànims decaiguts. El club tenia l’objectiu de tornar enguany al futbol professional. Per escut, història i afició, el Nàstic tenia (i té) l’obligació de lluitar per les primeres places del grup 3 de Segona B. I aquest va ser l’objectiu inicial i el missatge que l’entitat va transmetre a la seva afició. Però la derrota davant el Llagostera a la primera jornada de lliga (1-3) va suposar el començament d’un camí feixuc. Cinc mesos després de l’inici de la competició domèstica, l’afició torna a estar, amb raó, lluny d’aquella il·lusió de l’estiu. El Nàstic ocupa posicions de descens a Tercera Divisió i es troba a tres punts de la salvació.

A banda de la multitud de jugadors i d’entrenadors que han passat per can Nàstic els darrers temps, tot plegat produït per una profunda inestabilitat esportiva, l’equip tarragoní deixa enrere aquest 2019 amb unes estadístiques molt pobres. De 40 partits disputats en lliga (tant a Segona A com a Segona B), el Nàstic només n’ha guanyat 9. D’altra banda, n’ha empatat 10 i n’ha perdut 21. En el curs 2019/20, el Nàstic només ha guanyat 4 dels 18 partits jugats.

Els resultats han portat el conjunt grana, com s’ha esmentat anteriorment, a una situació complicada i perillosa. Cal revertir la dinàmica, tot i que sortir del pou és extremadament complicat. I el futur comença a enfosquir-se, ja que Tercera és, ara mateix, més a prop que Segona A. Malgrat tot, toca mantenir les esperances posades, un any més, en el mercat d’hivern. I a partir d’aquí, confiar, confiar i confiar que el 2020 sigui una mica millor.