El passat dilluns 20 de maig va aparèixer per primer cop al llistat de jocs recomanats per “Spiel des Jahres” (el premi de jocs de taula amb més prestigi del món) un joc d’àmbit nacional.

Es tracta de Sherlock: Q system, un joc de Josep Izquierdo i Martí Lucas, il·lustrat per Alba Aragón i editat per GDM Games (Francisco Gallego). El joc ja s’ha publicat en 16 idiomes diferents, entre ells el català, des de fa poc mes d’un mes.

Els Sherlock són uns jocs de deducció on el punt de partida és una carta inicial que ens posarà en antecedents del cas a resoldre. A partir d’aquest moment, i seguint unes senzilles regles de joc, els jugadors han de desgranar les pistes, exposar teories i deduir per
poder resoldre el misteri.

Cada cas planteja un misteri diferent. Ara com ara n’hi ha 6 al mercat i 8 més en preparació per aquest any, entre ells un de la sèrie “Sherlock Kids”, per als petits de la casa.

La dificultat dels casos és variable (mitjana o d’expert) i diferents publicacions dels sector han ressenyat de forma molt favorable aquesta col·lecció.