Tinc bons amics a Reus, també a Tarragona… tant el pare com la mare són fills de Reus, a Reus vaig estudiar fins a l’ institut, a Tarragona vaig estudiar després a la Facultat de Química i he fet un màster. He treballat molts anys de la meva vida, gairebé tots fins ara, a Reus, comarcalment a Vila-seca som Tarragonès i existeix un fort vincle amb Tarragona.

A què ve ara tanta discussió absurda? Tanta baralla estèril? Què si la capital només sóc jo, que si cocapitalitat, què si jo vull que la futura vegueria s’anomeni només Tarragona, que si ja està bé Camp de Tarragona… Quanta tonteria junta i perdoneu la sinceritat! Com sempre Reus i Tarragona perden les forces discutint per quatre noms en una baralla de galls que la majoria de ciutadans dels pobles propers i molts habitants de les mateixes dues ciutats observem perplexes davant tants temes importants a tractar i tanta pèrdua de temps marcant paquet per part de les dues grans ciutats de l’entorn. I així els va… vam començar fa anys quan la Universitat, llavors nom neutre de solució: Universitat Rovira i Virgili i llestos… URV i els de Reus amb la conya sempre que vol dir Universitat de Reus i voltants, però Rovira i Virgili i prou.

Ara el nom de l’aeroport, Reus de tota la vida, on fins no fa tants anys encara s’hi feia la mili i tot, on els de Constantí també hi tindrien que poder dir la seva vist el terme municipal… Doncs ara sembla que aquest nom també cal canviar-lo. La gent està tan perplexa que pels Sants Innocents surt al Diari de Tarragona que l’aeroport també és dirà Rovira i Virgili igual que la futura vegueria i molts s’ho creuen.

La futura estació de trens al sud de l’aeroport, una altra discussió nominal que patirem, el nom de la vegueria… I perquè? Si al final aquestes vegueries no es faran, ja veureu. Si les vegueries no tenen cap mena de sentit dins una Catalunya encara ficada en l’actual estat espanyol, si només servirien per fraccionar encara més les administracions i augmentar despeses públiques, si per Espanya el que importa són “las provincias” i llestos. I aquí cauen, enlluernats a la trampa, Reus i Tarragona discutint absurdament dins un provincianisme ben ranci.

Doncs jo dic ben fort que Vila-seca és capital, també és capital… què carai! I Perafort, i La Secuita que ells ja tenen l’Estació Central de trens del Camp de Tarragona, una estació també perduda pel mig del camp, lluny de Reus, de Tarragona… també per les seves absurdes discussions en el seu dia que van portar a adoptar una solució salomònica.

Vila-seca és capital, perquè ja en tenim tots prou de tanta discussió inútil i estèril enlloc d’unir forces. Així que ni uns ni els altres, Vila-seca que és al mig, ciutat exemplar en creixement ordenat, on no existeixen ni els semàfors ni les contribucions especials als veïns, molt ben comunicada i amb un gran potencial per anar descobrint.

Vila-seca és capital, Vila-seca recupera l’ IBI de les autopistes. Un altre clar exemple de feina ben feta i de lideratge des de Vila-seca, hem estat pioners i hem obert camí al territori i d’altres ens seguiran ara. Vila-seca és capital, el nom de “Camp de Tarragona” està ben clar que és intocable i comprèn un gran nombre de poblacions, ni uns poden pretendre eliminar la denominació Tarragona ni els altres la referència al Camp. El dia que comprenguin que el Camp de Tarragona és molt més ric i variat que Reus i Tarragona començarem a anar bé tots. Total, les vegueries ni es faran, així que prou de discussions absurdes per quatre noms i més treballar tots pel territori.

Per tot això al Facebook ara podeu trobar-hi un grup “Vila-seca és capital” no perquè ho haguem de ser mai, no perquè vulguem ser-ho però si per reivindicar el territori, els pobles, que tothom té dret a fer sentir la seva veu i les veus dels petits no poden quedar esmorteïdes dins els crits i els escarafalls de Reus i Tarragona. La llebre també creia que corria molt i confiada es va posar a dormir i la tortuga va arribar abans donada la seva constància i la seva feina ben feta. Vila-seca és capital, i Perafort, i La Secuita, i La Riera de Gaià i tants i tants municipis del Camp de Tarragona que són tant o més importants que aquestes dues grans ciutats.

Les vegueries trigaran a fer-se, ja veureu… però quan arribi el moment i perquè Tarragona i Reus no segueixin barallant-se pels noms de tot i per la capitalitat proposo que existeixin patrocinadors i els anem renovant en un temps determinat. Així podríem ser la vegueria Vodafone o Virginias, tenir l’aeroport Casa Tarradellas o Movistar, l’estació de trens pastes Gallo o Codorniu i tots contents i damunt en trauríem uns dinerets dels patrocinis i es podrien anar renovant les concessions.

I la capital la fem itinerant com la presidència aquesta que ocupa ara Espanya a la Unió Europea i llestos i així tots els pobles contents. Au, doncs! Bon any 2010 a tothom i que sigui un any ben productiu i ple de canvis fantàstics per Catalunya i tots els catalans.

Reusenc amb ànima vila-secana i catllarenca i pare de família nombrosa. Esquerrà, nascut de peus i un apassionat del bàsquet, l'espai i la ciència ficció. Enginyer químic d'estudis, entre d'altres formacions, sempre m'ha agradat molt escriure i és una necessitat fer-ho per a mi, en gaudeixo molt. Irònic i aficionat als dobles sentits, he treballat molts anys en el sector de l´emprenedoria i ocupació en una administració pública i també he estat professor d'ESO i Batxillerat. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always. Be patient young Jedi. The Force will be with you, always.
Article anteriorBotó equivocat
Article següentUna altra forma de veure la televisió