La música en català ha fet un procés de transformació aquest 2023 oferint noves propostes i estils aconseguint molta varietat dins el panorama musical.

Els gèneres que sens dubte estan tenint més repercussió avui dia són el reggaeton i el trap, en comptes del pop-rock o la patxanga, que durant l’última dècada eren els més escoltats. 

És per això que, aquesta consolidació ha aconseguit, per una banda, que els artistes estiguin més motivats per fer música en la seva llengua i, per l’altra banda, que els oients els escoltin cada vegada més perquè ho fan en català i amb els gèneres que tenen més èxit.

The Tyets, Figa Flawas, Julieta, Maria Hein, 31 FAM o Flashy Ice Cream són alguns dels artistes catalans més exitosos que trobem a les festes majors i concerts.

Així i tot, hi ha cantants i grups emergents amb menys visibilitat que estan esdevenint una figura clau per l’escenografia musical catalana. 

La ‘Generació dels 20’ és la nova onada de músics que fins ara treballaven individualment i, ara ja ho fan de forma conjunta. Entre ells són amics i les seves creacions són produïdes per Massaviu.

Aquí us deixem 5 artistes emergents del moment:

El Lluc és un dels artistes amb més projecció de l’escenografia catalana. El noi de Palautordera ha aconseguit fer cançons barrejant el món urbà amb l’indie, posant damunt la taula propostes exitoses.

Els seus dos discos “Benvolguda Nostàlgia” i “Peixcru’s shisha lounge” han fet que en Lluc cada vegada tingui més fans que apostin per la seva música.

“Als gens” i “Henna” són dos dels avançaments del seu nou EP de quatre cançons per aquest 2024, on participen Galgo Lento, Dani6ix i Izzkid.

El grup lleidatà Sexenni ens ofereix un toc de pop i de música urbana amb els discos de “Retrats” i “Supernova”.

Les seves cançons destaquen per la incorporació de l’humor i la ironia que sempre hi és present a les seves lletres.

A més, han fet col·laboracions amb Flashy Ice Cream, Figa Flawas i Yung Rajola. El toc fresc del grup farà que es posicionin a un bon lloc en l’escena musical d’aquí a pocs anys.

La Cloe és una noia de 22 anys i guanyadora del Concurs de talents emergents de música urbana KLK.

Les seves cançons ballables i comercials han fet que sonin a les ràdios catalanes amb més oients convertint-se en una de les cantants del moment.

La seva nova cançó, “P*ta Sexy”, estrenada al novembre fa referència al tema de David Guetta: “Sexy Bitch”, però amb un punt de vista més feminista.

Izzkid i Dani6ix són dos amics del Maresme que van iniciar el seu projecte junts amb l’àlbum “Stem vius”, íntegre en català. En aquest disc hi formen part 7 cançons que parlen de la nostàlgia, experiències, emocions…

“Van Gogh” va ser la cançó estrella arribant al top de les cançons més virals d’Espanya a Spotify. És un dels grups més destacats d’aquest nou panorama on fan esmena de què és ser català i situacions quotidianes.

El ritme de reggaeton aconsegueix que sigui l’èxit de les seves cançons i, cada vegada més ens aniran sorprenent amb la seva música.

La Kuu és una noia de 19 anys que ens ofereix cançons com “Mistos RMX”, “Al mateix lloc” o “No em vull esperar”.

Els seus temes de pop electrònic continuaran sortint a les plataformes aquest 2024 acompanyada de la producció de Roots.

Article anteriorDe cada dia, en volem treure el màxim rendiment
Article següentEn aquest món frenètic… quant val un record?
Terrassa, 2006. Actualment, estic cursant 2n de batxillerat amb la intenció d’estudiar filologia catalana i periodisme. Gravo pòdcasts a ràdio VíbriaLab i he fet col·laboracions a ràdio Matadepera i Sant Cugat. Escric articles per Primera Fila sobre l’actualitat musical. També gestiono les xarxes socials de la Flama Escola creant dissenys tant a Instagram com a Twitter. Els meus interessos personals són la lectura, la llengua, la música i la cultura, per això, com a activitat cultural preferent soc dansaire a l’esbart egarenc que promociona els balls i danses tradicionals dels Països Catalans.