La majoria ens enamorem sense fer servir la lògica ni el raonament, sinó les neurones del cor… com en aquest relat de la Carme Cinca Castells

Sí, amb els ulls tancats,
Em vaig enamorar de tu,
just quan et vaig veure,
em vaig enfonsar a dins dels teus ulls,
que no eren ni verds ni marrons.
Jo t’estimava,
tu a mi, no ho sé,
però et vas acostar a mi.
Tothom va fer juguesca
que no érem l’un per l’altre.
M’havien encegat els teus ulls
i no m’importava res.
Però vas fer les coses malament.
Et vas sentir fort, em vas saber colpejar,
trepitjar i minar la meva autoestima.
Vaig viure amb por,
no em sentia forta
ni capaç de superar-me a mi mateixa.
Un dia, vaig sentir una conversa llunyana,
a l’atzar, vaig sentir aquelles paraules:
és un home roí.
I aquest, exactament,
és el que jo buscava,
sense saber-ho
dins del meu cervell.
És clar, que ja no em calia res més.
Aquell dia vaig prendre la decisió,
farta de viure enfonsada al teu clavegueram,
ja se me’n fotien els teus ulls…
ni verds ni marrons.
Ara sóc feliç.

Carme Cinca 16 de gener 2023

Article anteriorAgressions que no fan guanyar vots
Article següentEl centre dreta català es refà passat el referèndum d’autodeterminació
Rosa Maria Pascual Sellent és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable dels tallers d’escriptura com Tecamolsaires del Montseny i de presentacions i tertúlies literàries mensuals. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat Montseny Màgic, Montseny Eròtic i Montseny amb un Somriure. És autora de llibres per a aprendre matemàtiques divertides com la col·lecció “Pensem i comptem”, també per aprendre a llegir i escriure amb les Lletres Amagades i Letras con disfraz il·lustrats per ella mateixa. De contes infantils En Jordi i el drac amb pintures d’Antònia Molero, i d’un àlbum il·lustrat per per Aurembiaix Abadal titulat En Jordi va pel Món i que va ser obra premiada en el CCCB. De les novel·les curtes com Tardor Roja; Un mar de boires, Premi Jalpí i Julià; de la col·lecció Bell-lloc i altres contes de mestres que conté El Racó dels desitjos que és una peça teatral representada en alguns a sales del Vallès i Barcelona. De les novel·les històriques inspirades en l’autobiografia: On vas, Irina?, editada en català, castellà Adónde vas, Irina? i anglès Where are you going, Irina? i finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. De La Mestra amb un somriure als llavis, premi memòria popular de La Roca Romà Planas i Miró. I del poemari Si Condicional editat durant la pandèmia i amb dibuixos de l’Aurembiaix Abadal.