Anar pel carrer i sentir-te jutjada crea inseguretats personals que poden afectar diversos àmbits personals, laboral, relacional, etc. o desencadenar trastorns de personalitat, alimentaris, etc. Els carrers no poden ser espais dominats per homes que se sentin amb dret a tractar la dona com a objecte i sexualitzar-la.

Berta Sala va escriure aquesta cançó recordant que als 18 anys, quan passava per un carrer anant cap al conservatori, dos homes en un portal sempre li deien alguna cosa. Si podia canviava de vorera o passava de pressa mirant el mòbil. Fins que un dia, després de mesos de sentir-se assetjada, es va atrevir a plantar-se davant seu i dir-los que paressin perquè li feien fàstic. Des de llavors, Berta Sala, es va proposar encarar-se sempre amb qui li digués algun improperi.

“Sola” és una cançó escrita inicialment en castellà que forma part del primer disc de Berta Sala “Hertogstraat” (Segell Microscopi, Maig 2020).

La cançó es presentarà en directe dijous 11 de març dins el cicle SOM AQUÍ que es celebra a la sala Luz de Gas de Barcelona

Podeu escoltar la cançó al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=YEJFwBhh58o