Fou una gran notícia, que per desgràcia ha passat quasi totalment inadvertida pels catalans. En Carlo Sechi, antic batlle i diputat alguerès, i l’actual batlle Mario Bruno, amb Domenico Morelli, president del Comitat Nacional Federatiu de les Minories lingüístiques de Itàlia, en audició a la Comissió Afers Constitucionals del Senat van defensar el català de l’alguer a Roma.

Sóc amic d’en Carlo Sechi des de fa anys i crec que ell juntament amb el mossèn Antoni Nughes són dels qui més han fet per defensar la llengua i cultura pròpia de l’Alguer a tot arreu. Sempre hi ha sapastres, malintencionats i envejosos que es creuen amb el dret de dir que els defensors de l’algeresitat són ells i ho fan des de Barcelona estant. Mai no entendré aquesta voluntat de monopolitzar l’Alguer i d’erigir-se-se defensor exclusiu, llançant anatemes i fent llistes negres contra els algueresos més treballadors en el camp de la cultura i defensa de la identitat pròpia.

Per saber el que passa a aquest ciutat catalanoparlant de Sardenya  sempre es pot recórrer a l’Obra Cultural o al Centre Excursionista de l’Alguer que, sense cap mena de manipulacions, expliquen com funciona tot.

Carlo Sechi va ser un dels participants al II Congres de la Llengua i és una persona clau en la participació algueresa a la Universitat Catalana d’Estiu. Ha publicat un llibre de cuina interesantíssim i des de l’Obra Cultural mantenen la revista de l’Alguer, un periòdic trimestral que informa de la ciutat en la llengua del país. Carlo ha estat regidor durant anys, batlle de la seva ciutat, diputat al parlament sard de Càller. Segueix fent feina per la defensa de la llegua pròpia de tots els catalanoparlants. Malgrat això encara hi ha falsos profetes que el critiquen.