Aquest matí he trucat al diari Avui per donar-me de baixa i la persona que m’ha atès m’ha dit que li sembla molt bé i que enviem cartes al Flo. Que el bombardegem amb queixes. I que Déu n’hi do l’allau de trucades que han rebut al llarg del matí.

Animo els subscriptors i lectors de l’Avui a escriure cartes. I a tots aquells que encara no han obert els ulls, els animo que els obrin d’una vegada: no ens els acabaran!

Jo ja he escrit la meva carta i demà mateix l’enviaré al Carrer Enric Granados núm. 84, 08008 – Barcelona. Això és el que m’ha sortit, amb tota l’educació de què he estat capaç:

Benvolgut Sr. Flo,

M’adreço a vostè per exposar-li les raons que han motivat que em doni de baixa de la subscripció del diari que dirigeix.

A casa som subscriptors del diari Avui des de fa molt de temps. Tinc 19 anys i des que en tinc 18 que la quota la pago de la meva butxaca. Com es pot imaginar, amb l’edat que tinc no se’m fa gens fàcil afrontar el pagament de la subscripció, però durant aquest temps ho he fet perquè creia en el projecte del diari i en la idea de país que representava, en tots els col·laboradors i periodistes competents que hi treballaven. Per a mi eren molts diners, però he pagat de bon grat perquè ser lectora de l’Avui em feia sentir orgullosa. Durant tot aquest temps fins i tot puc dir que m’he sentit com una “militant” del diari Avui. Fa uns mesos, però, que aquest orgull s’està convertint en vergonya. Vergonya per com els bons articulistes han estat arraconats fins a ser escombrats definitivament, vergonya per com el mestre Lluís Bou (al meu entendre, un dels millors periodistes polítics del país) cada cop veu més reduïdes les seves pàgines al diari. I el fet que hagi acomiadat Salvador Sostres, senyor Flo, ha estat la gota que ha fet vessar el vas. I em sap moltíssim de greu, cregui’m, perquè m’havia arribat a sentir part del diari que vostè dirigeix. Però no estic disposada a seguir recolzant una publicació a les ordres del sectarisme més ranci, que ha deixat de ser democràtic i que constantment ataca la llibertat d’expressió i practica el joc brut.

No sé si serà capaç de reconsiderar la seva decisió i intentar que el diari Avui torni a ser com una casa per a molta gent d’aquest país. Mentre no ho faci, em temo que continuaran perdent un munt de lectors que fins ara s’hi han mantingut fidels.

Atentament,

Maria Vila i Redon