Ciència i ciutadania

La ciència ciutadana s’ha consolidat avui dia com una nova forma de relació entre ambdós conceptes, ciència i ciutadans. Una nova manera d’apropar-nos a la recerca i sentir-nos més involucrats com a part de la solució.

Com deia Sòcrates, “quan el debat està perdut la calumnia és l’arma del perdedor i això és el que mai més hem de permetre.” Lluny queden, per sort, aquells temps de fa centenars d’anys on la ciència era perseguida per aquella ignorància de la por al desconegut i a rebutjar per sistema allò que no s’entén.

Cal anar sempre progressant i endavant amb tot el suport que calgui i es pugui, que molts cops avui dia, encara segueix essent escàs. Per això quan ens trobem amb situacions com la que esmentaré a continuació totes i tots hem de fer un esforç i alegrar-nos en veure com la ciència rep el suport de les administracions i a més, ens permeten participar directament i estar al cas a les ciutadanes i ciutadans.

Organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut de Salut Global de Barcelona, Ideas for Change, Science for Change i el Congrés Nacional d’Educació Ambiental tots units per a transformar les idees en coneixement en el marc d’unes molt interessants Jornades.

Unes Jornades gratuïtes organitzades per a acostar la ciència a la ciutadania, les primeres Jornades de Ciència Ciutadana que tindran lloc al Casal Pere Quart de Sabadell els propers dies 18 i 19 d’octubre.

Si us voleu inscriure, en aquest enllaç hi trobareu tota la informació:

https://www.jornadescienciaciutadana.cat/

L’esdeveniment es proposa com a fòrum presencial per a donar visibilitat i promoure un ús transversal i efectiu de la ciència ciutadana com a eina per a respondre als reptes actuals de la nostra societat, tant des del punt de vista de la recerca com dels reptes ambientals i socials, objectiu final:

Transformar les dades en coneixement. #JornadesCiènciaCiutadana           #dadesobertes

 Seran dos intensos dies de Ciència Ciutadana a través de diferents formats de participació i reflexió compartida com ara taules rodones, tallers participatius, ponències destacades i pitchings de projectes.

L’esdeveniment busca projectar els agents sectorials i donar suport a sinèrgies i aliances involucrant els agents clau – tècnics, polítics i mitjans de comunicació- per afavorir el seu ús com a eina vertebradora de polítiques d’innovació i estudiar solucions metodològiques presents al mercat per tal de dinamitzar la seva implantació territorial. No ens ho podem perdre.

Què les dades obertes i la força ens acompanyin!