Com omplir la meva vida laboral d’una influència més original i imaginativa?… És possible? En aquests temps on els models de negoci i tecnologia ho defineixen tot, és difícil escapar al lliure esquema establert.

Les empreses poc a poc van evolucionant i ja contemplen les iniciatives emprenedores, la importància del autoconeixement i del propi organigrama, així com l’aspiració empresarial en altres vessants.

Potser els fonaments d’una empresa feliç, consolidada i exemplar siguin precisament aquests preceptes: idees fresques, innovadores i que evolucionin amb els temps, on els treballadors siguin part important i vital en l’organigrama corporatiu.

Com aplicar aquesta creativitat a la vida quotidiana de les meves rutines diaries  sense perdre efectivitat?

Perllongar el benestar emocional i mental hauria de ser la premisa. El nostre potencial creatiu es veu minvat per visions poc arriscades, anclades en temps pretèrits o simplement per manca d’entusiasme gremial.

En aquest any de pandèmia mundial no ha hagut moltes coses bones. Ha estat un any de foscor, de mortalitat, d’incomprensió del que estava realment succeint; ha portat nous comportaments com a individus i per extensió la nostra manera d’entendre les relacions, l’empatia, la reinvenció a la hora de treballar en un àmbit empresarial.

Termes com coaching empresarial, conciliació familiar equilibrada, teletraball o gestions de conflictes laborals  són relativament nous i ens inunden per arreu. Són per un altre banda, un indici del canvi de  mentalitat a nivell general.

L’èsser humà necessita la satisfacció, el benestar, la joia. Voler ser creatiu també significa que et motivin i treguin el millor rendiment de tu mitjançant l’encoratjament i la confiança. És una equació simple d’entendre.

L’equip humà és el més important. D’ell dependran decisions, tasques, responsabilitats, i és de vital importància oferir com a condició indispensable la creativitat, la importància de totes les opinions, idees, consells i pensaments pugui tenir tothom, la confiança en els demés i treballar plegats pels bons rendiments que, al capdavall seràn per tots.

Ser creatiu significa desenvolupar la capacitat de crear i poder ser capaços de portar-la al nostre terreny professional. Res més humà, res més lògic.