Visitant els joves de L’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, em vaig assabentar que cada any la mitjana de joves que presenten un alt risc de suïcidi augmenta. Alguna cosa hem de fer els que ens dediquem a l’educació per esbrinar les causes! Aquest va ser el debat que presentàrem ahir parlant del llibre Pots comptar amb mi, que vam presentar a la Tec-Ca junt amb l’escriptora Maria Teresa Sagrera. Una crítica al sistema educatiu i a la filosofia de vida.

El suïcidi és, actualment, la primera causa de mort entre els joves a Catalunya, per sobre dels accidents de trànsit. Un tabú generalitzat i un estigma social vinculat a la salut mental i emocional. Cal que els pares que desitgen que els seus fills estimin la vida els abracin més sovint, que sàpiguen totes les qualitats que els veuen.

Potser un apropament a la natura i un allunyament del món del diner i del treball per afavorir empreses i no a un raonament del que ens convé a tots? Cal veure en l’altre la teva imatge i gaudir dels seus progressos? No ho sé, però fem alguna cosa. Escriure i parlar-ne ja és un primer pas…

Rosa Maria Pascual Sellent
Rosa Maria Pascual és veïna de Cardedeu. Ha treballat de mestra durant trenta anys i ara està jubilada, però és la responsable del taller d’escriptura TeC–CA i de clubs de lectura on promou tertúlies literàries. Forma part del GEM, Grup d’Escriptors del Montseny, amb qui ha editat 'Montseny Màgic'. És autora de 'Tardor Roja'; 'Un mar de boires', Premi Jalpí i Julià; 'Bell-lloc i altres contes de mestres' i 'On vas, Irina?', finalista del Premi de Novel·la Històrica Gregal 2013. També ho és d’En Jordi i el drac, un conte infantil, i d’El racó dels Desitjos, una peça teatral.
Article anteriorXiular Busquets
Article següentNi socialistes ni catalanistes