Autor: Adrià Costa (NacióDigital)
Autor: Adrià Costa (NacióDigital)

Un govern, que és la representació política de tota una societat, ha de transmetre solvència, credibilitat, lleialtat, saber fer, per no dir que ha de saber dur a terme un projecte transformador. Però especialment, un govern ha de transmetre confiança, que és la base de la relació amb la ciutadania. Si es perd aquest últim valor dins del mateix govern, calen solucions i respostes immediates en contraposició a alimentar el peix gros.

El país no és tuiter, no és un declaració d’aquestes de paraula i mitja ni de titular superficial. Per sort som molt més que això. I el país, en la seva diversitat i pluralitat, té avui reptes socials, econòmics o democràtics de prou calada com per estar a l’alçada del moment. Segur que tothom ho sabrà entendre.

Junts per Catalunya -o més ben dit, una part de Junts- queden sorpresos i s’exalten davant l’anunci del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de cessar el vicepresident Jordi Puigneró. Segurament són els mateixos que deurien pensar que ser deslleials amb el mateix govern que formen part, movent per la porta del darrere una moció de confiança al president Aragonès, forma part de la “nova normalitat”, i d’aquí el crit al cel d’ara. Res que no haguem vist ja.
Ens cal, doncs, que el govern estigui fort i cohesionat per estar a l’alçada i continuar fent front als reptes que venen i esvair, així, qualsevol desconfiança en l’epicentre de l’executiu. Això, o després no ens lamentem del sorgiment, i triomf, de personatges de la talla de Meloni, Le Pen, Trump, Bolsonaro o Abascal.