El Govern de la Generalitat ha anunciat un enduriment de les mesures per combatre la Covid, i aquestes passen per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana. Tampoc es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana.

L’horari del confinament de cap de setmana serà de les 6 del matí de divendres a les 6 del matí de dilluns. S’avança a divendres per evitar els moviments “massius” d’un cap de setmana que havia de ser festiu, ha dit el conseller d’Interior, Miquel Sàmper.

Queden fora de les restriccions desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents. També es preveuen excepcions per a les visites als cementiris el 31 d’octubre i l’1 de novembre, sempre que sigui dins de la mateixa comarca.

Davant d’una situació “crítica”, el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, ha resumit les novetats d’aquesta manera: “Tothom a casa excepte per treballar, anar a l’escola, tràmits essencials o el petit comerç del dia a dia. La resta, tot aturat”. “És el moment de l’aturada social. És el moment de quedar-se a casa. Una aturada social que ha d’actuar com a dic de contenció”, ha insistit Aragonès.