PRIMERA: En política no es dimiteix per principi. Només es dimiteix quan t’amenacen de ser cessat. En el  cas de Duran, com que és el màxim responsable d’UDC (de fet Unió és ell) ningú  li pot exigir que ho faci. Per què ha de dimitir si ningú al seu lliure, plural, democràtic, sanament participatiu i exemplar partit no hi ha ni un sol dirigent que li demani? Tots ells son còmplices de la seva innocència i tampoc sabien res de tot plegat…. Per què ha de plegar Duran i en canvi continuar els seus camàlics, que li deuen, tots sense excepció, tot al líder suprem? Certament seria de “cornut i pagar el veure”. Seria naturalment un mal servei al partit reconèixer responsabilitats i plegar.   

SEGONA: Un dels grans misteris no resolts és perquè Convergència li aguanta tot. En tot cas,  ara no faran una excepció i per tant tampoc li demanaran que dimiteixi.

TERCERA: UDC només ha assumit responsabilitats civils per actuacions lucratives. I és que els delictes només els poden cometre persones físiques i els condemnats penals en realitat es veu que volien perjudicar en Duran. Que alguns d’ells formessin durant anys part del seu comitè de govern (com el seu secretari d’organització) o ostentessin responsabilitats a la Generalitat a proposta d’UDC no té res a veure. Que els diners cobrats anessin a parar a UDC tampoc. Perquè Duran, com tothom sap, no s’ocupa de controlar el seu partit. Duran mai incompleix promeses i el que ha passat res té a veure amb el que va dir l’any 2000, malpensats. “Porca memòria”…

QUARTA: Continua en política, tot i perdre-hi diners (ja hem vist que no és pas ell el condemnat). Són uns mentiders els que diuen que després de 30 anys de manar, de fer i desfer, no pot fer i no sap fer res més. Què injustos que són els que diuen que no pot dimitir perquè aquest és el seu modus vivendi.

CINQUENA : No pot dimitir perquè ha de posar seny a la deriva sobiranista. Ell és el garant d’una consulta impossible dins de la legalitat espanyola. Per això els espanyols no l’apretaran perquè ja els hi va bé.

SISENA : I no pot dimitir perquè el necessitem els independentistes! El seu discurs anti consulta i pro legalitat és del tot necessari per convèncer a molts indecisos que els botiflers estan al servei del capital i del poder de Madrid. I en Duran n’és el millor exponent. Cada vegada que parla, mil catalans es convencen de votar que si a la consulta.

SETENA : No pot dimitir perquè siguem sincers, si tots els polítics que han fet la vista grossa davant els sistemes indecents de finançar els partits i de finançar-se ells mateixos haguessin de dimitir, quedarien molts però que molts poquets polítics en actiu. I ell ho sap.

VUITENA: No pot dimitir perquè això voldria dir donar la raó a tots els que fa temps que demanem que plegui, i això ni parlar-ne! Ell no s’equivoca i els que el critiquen, ni que siguin multitud, són uns miserables conspiradors!

NOVENA : No pot dimitir perquè no es concebible un món sense Duran , sense les seves cartes, les seves fintes, els seus elaborats pensaments, els seus publireportatges a La Vanguardia, les seves defenses del tot i del seu contrari…

DESENA : No pot dimitir perquè el que no pot fer un polític és tractar d’idiotes a la gent. I amb una argumentació tant clara com la seva, admetre les raons dels que ho demanen, seria més que tractar d’idiotes a la gent. Oi que ens entenem, idiotes… ?