Si busques el millor peix fresc de la ciutat vés al Rias de Galicia; si vols que te’l cuinin com si fos or, vés a l’espai Kru. Només et caldrà pujar les escales que separen un restaurant de l’altre. Els germans Iglesias, cofundadors del Tickets juntament amb la família Adrià, han creat, segurament amb influències del geni, un espai per poder assaborir el peix allunyant-se de la manera tradicional que es treballa a la mítica marisqueria.

Aquí no som a una marisqueria, tot i que la tenim a sota i la majoria de productes en vénen; tampoc som a un japonès, tot i que hi ha un toc oriental en molts dels plats; no ens trobem dins d’una cuina nikkei, ni peruana, tot i que en tenim influències. No som en cap dels llocs que et puguis imaginar perquè entrem dins d’un concepte innovador que no és cap altre que portar el producte a la seva part més essencial, més pura, i potenciar-lo amb algun condiment. El Kru és el mar sofisticat. El Kru és agafar el mar amb una cullera i posar-te-la a la boca sense que res et sembli estrident ni dur ni difícil. Les tècniques perfectes d’execució perquè et puguis menjar un calamar aparentment cru, una cosa que resulta tan desagradable de pensar,  com si fos un calamar passat per les mans de Déu.

No hi tenen sortida de fums: és tota una declaració d’intencions. Aquí no hi trobaràs res que toqui el foc, excepte algunes determinades excepcions. Només amb un ganivet i l’enginy humà transformen una peça marítima, burda i complicada, en un tall sublim, sobri, net i clar com l’oceà en calma, sense estridències, sense cap soroll. Tota la força, tota la immensitat del mar assentada en un plat de Toro i una punta de wasabi. El salmó que sembla mantega en estat pur o el roger en format ceviche que et transporta  a Perú encara que no hi hagis estat mai. L’ostra oriental et deixa sense respiració, i la recuperes quan un brutal tàrtar de vedella amb doble ració de rovell d’ou –i un altre secret que no et desvetllaré per no xafar-te la sorpresa- t’omple la boca per complet. Les petxines duen una salsa al damunt amb soja i prunes i alguna cosa més: recorden al Tickets i al 41º i al Pakta i a l’amor.

No són els Adrià però s’hi assemblen. Em sembla que és la millor floreta que se’ls podria tirar. Dominen la tècnica i fan meravelles: millorar el mar sense modificar-ne l’essència. Un sopar pur, cristal·lí, gairebé virginal. El Kru és el primer petó de debò. Les ganes de besar-te fins que no tinguis gust de res. 

Espai Kru

Carrer Lleida, 7 – 08004 BARCELONA

Tel 1: 93 424 81 52 – Tel 2: 93 423 45 70

info@riasdegalicia.com

 preu mig sense vi: 80€